Škoda Auto prodala v květnu o pětinu více aut než loni

09.06.2011 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Automobilka Škoda Auto zaznamenala nejvyšší květnový prodej v historii. Zájemci koupili 78.100 aut, což je meziročně o 19,5 procenta více. Nového měsíčního prodejního rekordu dosáhla v Rusku a ve Švýcarsku. V prvních pěti měsících roku prodala Škodovka 373.400 vozů, což představuje meziroční nárůst o 21,5 procenta. ČTK o tom informoval mluvčí automobilky Rudolf Dreithaler.

"S vývojem našich prodejů v květnu a v dosavadním průběhu roku jsme spokojeni, plně odpovídá naší růstové strategii," uvedl člen představenstva společnosti Škoda Jürgen Stackmann. Na celkově klesajícím českém trhu prodala Škoda v květnu 4800 vozů. Nejžádanějšími modely značky Škoda na domácím trhu byly s velkým náskokem Octavia a Fabia.

Prodej českých aut podle Dreithalera vzrostl ale téměř na všech trzích. Vysokých přírůstků dosáhla značka v květnu ve střední a východní Evropě. V Polsku vzrostly prodeje o 16,4 procenta, na Ukrajině o 60,7 procenta. V západní Evropě se Škoda v květnu zlepšila o 18 procent, oproti uplynulému roku vzrostly prodeje na 34.400 vozů. Ve Švýcarsku dosáhla značka s 1600 vozy nového měsíčního prodejního rekordu.

Zpráva převzata z ČTK.

Autor článku

Firemni aktualita

Články ze sekce: FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT