Zájezdů na poslední chvíli příliš nebude

08.06.2011 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Evropská turistická letoviska hlásí pro nadcházející sezonu vysokou obsazenost, v nejoblíbenějších termínech podle nich ubytovací kapacity již docházejí. Vyplývá to z ankety ČTK mezi českými cestovními kancelářemi a agenturami. Opačná situace letos nastala v severní Africe, kde se hoteliéři potýkají s nízkou obsazeností i přes výrazné snížení cen proti loňské sezoně. Zájem velkých turistických trhů, jako jsou Německo, Velká Británie nebo Rusko o tyto země se kvůli bezpečnostním obavám obnovuje velmi pozvolna.

"U nejlepších čtyř a pětihvězdičkových hotelů už nyní dostáváme informaci o ukončení prodeje na celé prázdniny," popsal situaci majitel kanceláře Eso Travel Tomáš Cikán. Podle něj je kapacita plně vyčerpána zejména v Řecku a Turecku, kde s výjimkou levných dovolených přestává být v červnu a červenci co prodávat. Kapacity v hotelech vyšší kategorie jsou už nyní na začátku prodeje prostřednictvím last minute zpravidla vyprodané, potvrdil marketingový ředitel Čedoku Tomáš Brejcha.

Podle Dana Plovajka zastupujícího CK Fischer se na rozdíl od minulého roku potvrdil nárůst zájmu o letní dovolené u moře, což svědčí o konci negativního dopadu ekonomické recese na poptávku v cestovním ruchu. Počty volných ubytovacích kapacit v letošním roce silně ovlivnily zejména konflikty na severu Afriky z počátku letošního roku. Evropští klienti za tyto destinace hledají náhradu, což vedlo k vyprodání téměř všech volných ubytovacích kapacit v evropských letoviscích.

Zpráva převzata z ČTK.

Autor článku

Firemni aktualita