První obchodníci začínají letní výprodeje

07.06.2011 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


První obchodníci tento týden zahájí v České republice letní výprodeje a cenu sezónního zboží sníží o desítky procent. Období letních slev v Česku tradičně potrvá několik týdnů a lidé budou moci kromě letního oblečení výhodněji nakoupit také například sportovní potřeby či nábytek.

Letní výprodej ve středu zahájí bezmála stovka značkových obchodů v pražském outletovém centru Fashion Arena, které po celý rok prodávají zboží za ceny nejméně o 30 procent nižší než v běžné prodejní síti. Marketingová manažerka Fashion Areny Iva Janovská dnes uvedla, že letní slevy budou činit i 70 až 80 procent z původních cen a potrvají do poloviny srpna.

Příští týden ve středu odstartuje letní výprodej síť obchodů s módou C&A, která ceny jarní a letní kolekce oblečení v první vlně sníží o desítky procent. Letní slevy v nejbližších dnech podle informací ČTK zahájí také velké obchodní řetězce, které kvůli konkurenci podrobnosti o slevách zatím tají.

Loni prodej jarního a letního zboží nepříznivě ovlivnilo chladné počasí, takže nabídka v letních výprodejích byla mnohem větší než v předešlých letech. Letos naopak počasí obchodníkům zatím přeje. "Hlavně letní zboží se díky hezkému počasí prodává velmi dobře. Nicméně naše slevy budou stejně masivní jako v předešlých letech," podotkla mluvčí prodejen C&A Monika Žilková.

S nákupem oděvů a obuvi stále více Čechů podle Janovské vyčkává právě na výprodeje. "Zatímco hned na začátku sezóny zboží nakupuje 16 procent dospělých, na sezónní výprodeje čeká až 30 procent. U letních kolekcí pak spotřebitel využívá zejména nabídek na začátku výprodejů tak, aby zboží co nejdéle využil v dané sezóně. I proto začíná Fashion Arena letní výprodeje již na začátku června," podotkla.

Zpráva převzata z ČTK.

Autor článku

Firemni aktualita

Články ze sekce: FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT