Škoda letos zatím zvýšila prodej o pětinu

03.06.2011 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Škoda Auto letos za pět měsíců roku prodala přes 372.000 vozů, což je o 21 procent více než ve stejném období loni. V samotném květnu zvýšila prodej na více než 77.000 aut z loňských 65.350 vozů. Uvedli to zástupci firmy na dnešní tiskové konferenci během mezinárodního veletrhu Autosalon Brno.

"Tento růst je konstantní ve všech regionech, kde jsme aktivní se značkou Škoda," uvedl ředitel prodeje pro region střední a východní Evropy Jan Hurt.

Podle něj firma letos očekává růst prodeje z loňských 750.000 vozů. Konkrétní číslo neuvedl s tím, že růst by měl být v intencích vývoje v první polovině roku. Kromě růstových trhů, jako jsou Čína, Indie a Rusko, chce firma posílit i na domácím trhu. Proto vytvořila samostatný prodejní tým pro ČR, ten bude mít na starosti prodej, komunikaci a marketingové aktivity na tuzemském trhu.

Ještě do konce letošního roku chce Škoda přidat k současným pěti modelovým řadám nový malý vůz. Prvním trhem, kde auto představí, je Česko. V dalších letech by měla uvádět vždy po dvou nových modelech.

Zpráva převzata z ČTK.

Autor článku

Firemni aktualita