Logo Regionální potravina už má 125 výrobků

25.05.2011 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Značku Regionální potravina letos dosud získalo 54 výrobků. Počet potravinářských produktů, které mohou nosit toto označení se tak rozrostl na 125, vyplývá z informací, které dnes zveřejnilo ministerstvo zemědělství (MZe). V loňském první ročníku soutěže značku získalo 71 výrobků. V letošním roce znají zatím vítěze v sedmi krajích, v dalších šesti regionech na vyhodnocení zatím čekají.

Druhý ročník soutěže, ve kterém jsou už známi vítězové z Jihočeského, Královéhradeckého, Libereckého, Olomouckého, Pardubického a Plzeňského kraje a kraje Vysočina, přinesl několik novinek. Namísto na šest let je nově značka udělována pouze na čtyři roky a také byly rozšířeny soutěžní kategorie z šesti na devět.

"Vítězové představují své výrobky v jednotlivých krajích, kde je mohou lidé ochutnat a koupit. K více než sedmdesáti oceněným výrobkům z loňska přibývají další desítky potravin, jimž odborná porota přiznala vítězství v soutěži Regionální potravina letos," uvedl ministr zemědělství Ivan Fuksa, podle nějž se díky značce zákazníkům významně rozšiřuje nabídka a možnost zaměřit se při nakupování na kvalitní a čerstvé potraviny.

Zpráva převzata z ČTK.

Autor článku

Firemni aktualita

Články ze sekce: FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT