Sazce v dubnu klesly tržby z loterií meziročně o 47 %

17.05.2011 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Loterijní společnosti Sazka v dubnu klesly tržby z loterijní činnosti meziročně o 47 procent na 380 milionů korun. Meziměsíčně se tržby snížily o 224 milionů korun, tedy o 37 procent. Vyplývá to ze zprávy poradenské firmy PricewaterhouseCoopers zpracované pro prozatímní věřitelský výbor Sazky. Sazka je od konce března v úpadku a minulý týden jí ministerstvo financí pozastavilo loterijní licenci. Tržby z loterijní činnosti v lednu činily zhruba 85 procent příjmů Sazky.

Členové prozatímního věřitelského výboru podle zápisu z jednání výboru upozornili na nestandardní nárůst mzdových nákladů v březnu a na další nesrovnalosti týkající se nákladů. To podle nich vede k závěru o možnosti vyvádění finančních prostředků ze společnosti Sazka.

Předseda odborů v Sazce Jan Kašpárek výboru sdělil, že mzdy jsou zaměstnancům vypláceny již několik měsíců bez prémií. "Proto nedokáže vysvětlit výše zmiňovaný nestandardní nárůst mzdových prostředků v měsíci březnu," uvádí zápis. Kašpárek rovněž uvedl, že řada zaměstnanců Sazky v současnosti podává výpovědi, a to i zaměstnanci kvalitní a pro společnost potřební.

Tržby z online terminálů klesly v dubnu na 182 milionů korun, což je ve srovnání s letošním březnem pokles o polovinu a ve srovnání s dubnem loni pokles o 70 procent. Tržby z nabíjení mobilních telefonů pak klesly podle zprávy v dubnu na nulu z předchozích každoměsíčních 30 milionů korun. Důvodem bylo přerušení spolupráce s operátory.

Zpráva převzata z ČTK.

Autor článku

Firemni aktualita

Články ze sekce: FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT