Čeští studenti ztrácejí zájem o podnikání

17.05.2011 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Telekomunikační společnost Vodafone si v rámci soutěže Nápad roku 2011 nechala zpracovat průzkum, který mapuje zaměstnanost studentů vysokých škol. Průzkum ukazuje na fakt, že čeští studenti všeobecně ztrácí zájem o realizování vlastních projektů a nápadů a bojí se začít podnikat. V roce 2010 podle stejného průzkumu pracovalo při studiu 58 procent studentů a rovná šestina z nich se živila podnikáním.

V roce 2011 počet pracujících studentů nepatrně stoupl na 60 procent, ale počet studentů, kteří podnikají, se snížil na jednu desetinu. Studenti často spoléhají na to, že nejlepší doba pro začátek podnikání je až po ukončení studií.

Odborníci ale spíše podporují názor, že začít s vlastním podnikáním by se mělo ještě v průběhu studií. Studie se rovněž zabývá otázkou, kolik studentů by chtělo během studií podnikat. Ukazuje se, že pouze 44 procent studentů by chtělo založit vlastní firmu a pouze 19 procent z nich již má podnikatelský záměr. Největšími překážkami jsou dle dotazovaných nedostatek zkušeností a financí.

Zpráva převzata z CEBRE.

Autor článku

Firemni aktualita

Články ze sekce: FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT