30 tis. lidí vidělo v Brně bezpečnostní veletrhy

16.05.2011 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Na brněnském výstavišti dnes skončil 15. mezinárodní veletrh požární a bezpečnostní techniky a služeb PYROS/ISET. Pořadatelé ho letos propojili s 11. mezinárodním veletrhem obranné a bezpečnostní techniky IDET. Obě akce navštívilo 30.000 lidí, přičemž samotný IDET předloni vidělo 23.000 lidí. Aktuální čísla dnes Veletrhy Brno zveřejnily v předběžné závěrečné zprávě.

Spojení obou akcí se podle ředitele veletrhů Karla Torna osvědčilo. "Včas jsme zareagovali na aktuální trendy integrace a prohlubující se spolupráce obranných a bezpečnostních struktur," uvedl.

Požární veletrh představil novinky z oboru pro profesionály i dobrovolné hasiče. Zúčastnilo se ho 179 firem z 21 zemí čtyř kontinentů. Na obou veletržních akcích se dohromady prezentovalo 548 firem z 27 zemí.

Na veletrhu požární a bezpečnostní techniky odborníci diskutovali například o nebezpečí chemického terorismu, připravenosti hasičů na zdolávání chemických havárií i nových možnostech odstraňování nebezpečných látek. Generální ředitel Hasičského záchranného sboru ČR Miroslav Štěpán v závěrečné zprávě veletrhů uvedl, že dnes není na nákup nové techniky dost peněz. "Ale musíme se připravovat do budoucna a vybírat si techniku, kterou nakoupíme, až se finanční situace zlepší," řekl. Hasiči prý také mohou diskutovat s výrobci o tom, co je v oboru nového. "Protože v okamžiku, kdy je vypsán tendr, to už dělat nesmíme," dodal.

Zpráva převzata z ČTK.

Autor článku

Firemni aktualita

Články ze sekce: FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT