Počet přenocování v českých hotelech v 1. čtvrtletí vzrostl

10.05.2011 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Počet přenocování hostů v tuzemských hromadných ubytovacích zařízeních v prvním letošním čtvrtletí vzrostl meziročně o 6,5 procenta na 7,4 milionu. Celkově přijelo 2,4 milionů hostů, což je o 8,5 procenta více než před rokem. Zahraničních turistů přibylo sedm procent, domácích přijelo o deset procent více. Údaje o návštěvnosti v hromadných ubytovacích zařízeních cestovního ruchu dnes zveřejnil Český statistický úřad.

Výrazný meziroční nárůst zaznamenaly hotely nižších kategorií. Zatímco v jednohvězdičkových hotelech počet přenocování stoupl o 20,5 procenta a v hotelech garni o 18 procent, v pětihvězdičkových hotelech to bylo o 3,4 procenta a v penzionech jen o 0,2 procenta.

Z hlediska počtu přenocování přispěli k růstu návštěvnosti více zahraniční turisté, a to o 7,1 procenta. Domácí hosté se podíleli 5,8 procenta.

Co se týče počtu příjezdů do tuzemských ubytovacích zřízení, kopíroval zhruba počet přenocování. Nejvíce se také zvýšily příjezdy hostů do jednohvězdičkových hotelů, a to o 23 procent, do hotelů garni o 19,3 procenta. Podobný nárůst zaznamenaly i dvouvězdičkové hotely, a to o 16,3 procenta. Příjezdy návštěvníků do pětihvězdičkových hotelů se meziročně zvýšily o 2,2 procenta a do penzionů o čtyři procenta.

Zpráva převzata z ČTK.

Autor článku

Firemni aktualita

Články ze sekce: FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT