Češi se zajímavými nápady budou opět soutěžit o pět milionů

28.03.2011 | , Vodafone
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


22.3.2011 Institut rozvoje podnikání (IDE) při Vysoké škole ekonomické v Praze dnes vyhlásil již čtvrtý ročník soutěže Vodafone Nápad roku 2011. Může se do ní přihlásit kdokoliv, kdo má zajímavý nápad na podnikání nebo projekt ve fázi startu, který do soutěže přihlásí ve formě podnikatelského záměru. Soutěžit se bude ve třech hlavních kategoriích. Kterýkoliv přihlášený projekt má navíc šanci získat investici od spolupracujících investorů, a to až do výše pěti milionů korun.

„O vlastním podnikání uvažuje řada lidí, jen zlomek z nich však v praxi přejde od myšlenky k činu. Důvodem jsou nejčastěji obavy, že pro vlastní podnikání nemají dostatek zkušeností, znalostí, nebo počáteční kapitál. Cílem soutěže je umožnit těmto lidem získat zpětnou vazbu na své projekty a nejlepším z nich pomoci k realizaci, především zviditelněním před potenciálními investory i širokou veřejností,“ řekl Martin Kešner, zakladatel soutěže Nápad roku.

Do soutěže Vodafone Nápad roku 2011 se mohou se svými projekty přihlásit jednotlivci i týmy, a to až do 10. května 2011. Součástí přihlášky podané přes stránky www.napadroku.cz musí být podnikatelský záměr, nápad na rozšíření firmy či projekt pro investory, který dosud nebyl realizován nebo je ve stádiu přípravy realizace po dobu kratší než dva roky.

Přihlášené nápady bude následně posuzovat porota složená ze zkušených podnikatelů, manažerů, investorů i zástupců médií. O úspěšnosti projektu v soutěži rozhodne především jeho proveditelnost v praxi, kvalita zpracování, originalita a potenciál dalšího růstu. V rámci finálového kola bude navíc hodnocena i osobní charakteristika osoby, která bude záměr realizovat. Šanci uspět tak bude mít každý bez ohledu na dosavadní zkušenosti s podnikáním.

„Vodafone se dlouhodobě snaží podporovat konkrétní odvážné podnikatele. Kromě soutěže Vodafone Nápad roku jsme partnerem soutěže Vodafone Firma roku a v minulosti jsme podnikatele podporovali také v soutěži Dvanáct odvážných. Nápad roku nás zaujal hlavně proto, že se do něj může přihlásit každý, kdo má zajímavý podnikatelský nápad,“
říká Monika Hovorková, viceprezidentka pro značku a komunikaci ve společnosti Vodafone, která je titulárním partnerem soutěže. Loňského ročníku soutěže Nápad roku se zúčastnila téměř stovka projektů. Vítězem hlavní kategorie Nápad roku se stal portál o bydlení "UkažJakBydlíš.cz" přihlášený Štěpánem Bartyzalem. Ten je určený ke sdílení fotografií o bydlení, prostřednictvím kterých mohou uživatelé čerpat inspiraci a firmy prezentovat realizované projekty. Druhý se umístil Jaroslav Škrabálek s webovou službou pro plánování a organizaci akcí Takeplace a na třetím místě Jaroslav Poul se softwarem INsolveReader, který automaticky monitoruje, zda s některým obchodním partnerem firmy bylo zahájeno insolvenční řízení.

Vyhlášení výsledků čtvrtého ročníku soutěže Vodafone Nápad roku 2011 proběhne 25. května letošního roku. Vedle hlavní kategorie Nápad roku 2011 budou vyhlášeny i dvě speciální kategorie Ekonom Student podnikatel a Potenciál. Autoři deseti nejlepších projektů v kategorii Nápad roku a vítězní autoři projektů ve speciálních kategoriích získají hodnotné ceny. Každý nápad bez ohledu na umístění má navíc možnost získat investici ze strany investora, která může dosáhnout výše až pěti milionů korun.

Titulárním partnerem letošního ročníku soutěže je společnost Vodafone. Hlavními partnery jsou společnosti Deloitte a ANECT. Více informací o soutěži naleznete na stránkách www.napadroku.cz

Autor článku

Tiskovka

Články ze sekce: FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT