Vydejte se s celou rodinou do Letňan

17.03.2011 | , PVA Letňany
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


16.3.2011 Areál PVA Letňany bude ve dnech 31. 3. – 3. 4. 2011 patřit rodinám. Veletrh FOR FAMILY, tematicky členěný na další čtyři veletrhy, nabídne inspiraci všem členům rodiny. Organizátoři neopomněli ani zvířecí miláčky a jejich chovatele, pro které připravili For Pets.

Už samotný název FOR FAMILY předznamenává, že veletrh je zaměřený na rodinu. Ať už návštěvníci hledají inspiraci k využití volného času, péči o děti nebo o zvířecí miláčky či chtějí zkvalitnit život seniora v rodině, najdou v posledním březnovém víkendu v PVA Letňany všechno, co je zajímá. FOR FAMILY je totiž členěn na čtyři tematicky oddělené veletrhy – FOR KIDS, FOR SENIOR, FOR TRAVEL a FOR PETS.

Jediný odborný veletrh v České republice zaměřený na děti, FOR KIDS, nabídne, prostřednictvím sto šedesáti vystavovatelů, návštěvníkům průřez vším, co dětem zpříjemní a rodičům usnadní život. Dospělí se budou moci inspirovat novými trendy v oblasti péče o děti nebo navštívit vzdělávací seminář „Nová norma o bezpečnosti hraček“ pod záštitou Sdružení pro hračku a hru. Ratolesti návštěvníků se mohou zúčastnit pestrého zábavného programu - pódiová vystoupení, závody čtyřkolek, cirkus Freestyle, závody plyšových poníků. Dům dětí a mládeže Hl. m Prahy uspořádal pro děti soutěže a hry ve „Světě Harryho Pottera“.

Nejen pro lidi v důchodovém věku je připraven FOR SENIOR. Jedná se o jediný odborný veletrh v republice, zaměřený na seniory. Osmdesát devět vystavovatelů návštěvníkům nabídne služby či produkty, které využijí jak senioři, tak i ostatní členové rodiny, kteří o ně pečují. Připraveny budou i praktické ukázky pomůcek pro seniory. Všichni účastníci veletrhu budou mít možnost zastavit se u stánku nadačního fondu Veselý senior a zjistit, jaké aktivity pro seniory pořádá a jak pomáhá. Patronkou fondu je Tereza Kostková, která FOR SENIOR také poctí svou návštěvou. Doprovodný program se ponese jak v odborném (konference, workshopy), tak i v zábavném duchu. Hlavně starší generaci návštěvníků potěší 1. dubna svým hudebním vystoupením a autogramiádou dvojice Eva a Vašek. 2. dubna bude probíhat malování s Veselým seniorem, během něhož se také objeví Mahulena Bočanová, která předá domu seniorů malý sponzorský dar. Na stánku O.K. BUS PRAHA budou probíhat vědomostní i výtvarné soutěže, nejen pro seniory a soutěžící se tak mohou těšit na hodnotné ceny.

Devadesát vystavovatelů veletrhu FOR TRAVEL návštěvníkům představí své nabídky pobytových a poznávacích zájezdů, individuálních, sportovních zájezdů, lázeňských a wellness pobytů nebo rekreačních objektů jak v České republice, tak v zahraničí. Letos poprvé se na veletrhu bude prezentovat letecká společnost ČSA. Všichni návštěvníci si budou moci u ČSA na „Kole štěstí“ vytočit slevy na letenky. Doprovodný programem veletrhu budou semináře a workshopy, kde se návštěvníci budou moci setkat přímo s odborníky oboru cestování. Nebude chybět také zábavný program, jehož součástí bude například autogramiáda knihy „Šlapu, šlapeš, šlapeme“ fotografa Ing. Josefa Středy, výstava fotografií Ing. Kysilky – známý fotograf z oboru cyklistiky nebo výstava fotografií cyklisty a cestovatele p. Vacka + autogramiáda knihy „Přes Altiplano na svatbu“. Návštěvníci také budou mít možnost zahrát si golf na golfovém hřišti, které představí CENTRUM BABYLON nebo si budou moci vyzkoušet hlavolamy z IQ PARKU LIBEREC. Součástí doprovodného programu bude tradiční „Cestovatelský festival“, který se bude konat 2. dubna v kongresovém sále. Letošní ročník pořádá největší linkový autobusový dopravce EUROLINES. Po celý den se budou konat ochutnávky těch nejlepších delikates a všichni se budou moci naučit i některé sexy tance. Občerstvení návštěvníci najdou v kavárně Kafíčko nebo na stánku NUDE JUST a ochutnat sushi v restauraci BEKARA OK. Celý veletrh zaštítil svým partnerstvím ho podpořila Asociace českých cestovních kanceláří a agentur a společnost EUROLINES.

Veletrh FOR PETS je zaměřen na chovatele zvířat žijících v domácnosti (psi, kočky, exotické ptactvo, hlodavce a drobné savce, terarijní a akvarijní zvířata). Sedmdesát pět vystavovatelů představí své produkty nebo služby zkvalitňující a zjednodušující péči o zvířecí miláčky, které návštěvníci chovají nebo se chystají pořizovat. Součástí veletrhu, který zaštítila Nadace na ochranu zvířat, jsou například čtyřdenní závody Agility, vyhlášení soutěže „Zvíře roku“ nebo poradna MVDr. Hany Žertové, známé z televizního pořadu „Polepšovna mazlíčků“. Ti návštěvníci, kteří chtějí podpořit psy a kočky umístěny v pražských útulcích v Troji a Modřanech mohou přinést dárky v podobě krmiva, dek, hraček nebo pamlsků.

Autor článku

Tiskovka