Druhý ročník soutěže o nejlepší podnikatelský záměr 2011 je v plném proudu

04.03.2011 | , CzechInvest
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


28.2. 2011 Podnikavá hlava 2011 – tak zní název soutěže o nejlepší podnikatelský záměr, kterou letos již druhým rokem vyhlašuje Vědeckotechnický park Univerzity Palackého (VTP UP) v Olomouci.

Akce se koná od 12. ledna do 20. dubna 2011 a jejím partnerem je Agentura pro podporu podnikání a investic CzechInvest.

„Při hledání možností rozvoje podnikatelského prostředí v regionech usilujeme mimo jiné o spolupráci se školami a dalšími regionálními institucemi. Soutěž pro podnikavé hlavy, pořádaná vědeckotechnickým parkem olomoucké univerzity, je k tomu skvělou příležitostí,“ uvedl generální ředitel Agentury pro podporu podnikání a investic CzechInvest Miroslav Křížek. „Hlavním smyslem soutěže je podpořit podnikavost v regionu, k čemuž se snažíme maximálně přispět,“ doplňuje vedoucí regionální kanceláře CzechInvestu v Olomouci Lenka Gondová, která je i členkou soutěžní poroty.

Úkolem soutěžících je předložit soutěžní příspěvek ve formě podnikatelského záměru, který dosud nerealizovali. Jeho následné uskutečnění na trhu přitom není podmínkou. Do soutěže se mohou přihlásit jednotlivci – fyzické osoby starší 18 let nebo soutěžní týmy, v nichž alespoň jeden člen dovršil nejpozději v den uzávěrky soutěže 18 let.

Vedle nejlepšího podnikatelského záměru budou odměněny také dvě další kategorie: Podnikatel v sukních (záštitu převzal Olomoucký kraj) a Nejlepší středoškolák (pod záštitou společnosti společnost 4MOL). „K vyhlášení této kategorie nás vedla zkušenost z minulého ročníku, kdy studenti SŠ a učilišť byli oproti starším účastníkům soutěže v nevýhodě z hlediska znalostí a praxe. To se odrazilo na odborném a ekonomickém zpracování soutěžního příspěvku, přestože jejich nápady byly mnohdy zajímavé a záměry byly zpracovány vtipně a s nadšením,“ odůvodnil vznik nové kategorie ředitel VTP Jiří Herinek.

Na účastníky do desátého soutěžního místa čekají zajímavé ceny. Vítěz v kategorii Podnikavá hlava si odnese finanční odměnu ve výši 50 tisíc korun a k realizaci výherního soutěžního příspěvku získá pronájem kanceláře o velikosti 36 m2 v Podnikatelském inkubátoru VTP UP na 1 rok zdarma, bezplatně 10 hodin konzultačních služeb měsíčně a další věcné ceny. Držitelé druhého a třetího ocenění získají vedle finanční odměny také notebook, pronájem virtuální kanceláře na 1 rok zdarma a bezplatně 10 hodin konzultačních služeb měsíčně.

V kategorii Nejlepší středoškolák se vítězové mohou těšit na chytrý telefon a finanční odměnu 5 tisíc korun. Na nejlepšího Podnikatele v sukních čeká odměna 15 tisíc korun. Slavnostní finále se uskuteční 11. května 2011.

Podrobné informace o soutěži najdete na http://www.podnikavahlava.cz nebo http://www.facebook.com/podnikavahlava.

Autor článku

Tiskovka

Články ze sekce: FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT