Svaz vítá dohodu MPO a hospodářského výboru Sněmovny

25.02.2011 | , Svaz průmyslu a dopravy
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


24.2.2011 Memorandum má zlepšit koordinaci zahraničních podnikatelských misí a přispět k podpoře firem na cizích trzích.

Svaz průmyslu a dopravy ČR pozitivně hodnotí memorandum o zásadním prohloubení spolupráce mezi Ministerstvem průmyslu a obchodu ČR a hospodářským výborem Poslanecké sněmovny Parlamentu. Hlubší zapojení obou institucí do praktické podpory exportu a koordinace při projednávání změn exportní politiky a při zahraničních cestách provázených podnikatelskými misemi je v zájmu zaměstnavatelů.

„Je to rozumný krok. Klíčovým partnerem je pro nás Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR a je dobře, že také poslanci, a zvláště hospodářský výbor Poslanecké sněmovny, pochopili nezbytnost lepší spolupráce při podpoře exportu. Potřebujeme nový tah na bránu,“ uvedl Jaroslav Hanák, 1. viceprezident Svazu průmyslu a dopravy ČR.

Svaz také vítá snahu o lepší koordinaci oficiálních návštěv ústavních činitelů a zahraničních podnikatelských misí. Právě po ní volají zaměstnavatelské svazy již dlouhou dobu, neboť v řadě případů do jedné země během krátké doby mířili na návštěvu dva ústavní činitelé.

„Pokud memorandum přispěje k odstranění dosavadní praxe, kdy jedna ruka nevěděla, co dělá druhá, bude to dobré pro český byznys. Podobnou dohodu by však měly podepsat i další státní a veřejné instituce,“
uvedl Jaroslav Hanák.

Autor článku

Tiskovka  

Články ze sekce: FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT