České Radiokomunikace spustí digitální dokrývač pro MUX 2 v Boskovicích

21.02.2011 | , České radiokomunikace
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


21.2.2011 České Radiokomunikace spustí na konci února 2011 další digitální dokrývač pro druhý multiplex v Jihomoravském kraji. Digitální dokrývač v Boskovicích podstatně zlepší příjem digitálního televizního vysílání ve městě i jeho okolí. Bude se jednat o v pořadí již 37. dokrývač pro druhý multiplex.

Dokrývač v Boskovicích je situován v lokalitě Čížovky, kde bude vysílat na 40. kanále s horizontální polarizací a primárním zdrojem signálu z brněnské SFN (Single frequency network – jednofrekvenční síť). Nově spuštěný multiplex 2 obsahuje programy Nova, Nova Cinema, Prima, Prima COOL a TV Barrandov.

České Radiokomunikace budují digitální televizní sítě na základě přání a požadavků svých zákazníků, tedy jednotlivých televizních stanic. Jakmile je vybudována primární digitální televizní síť z hlavních vysílačů dle Technického plánu přechodu (TPP), provedou České Radiokomunikace ve spolupráci s Českým telekomunikačním úřadem přeměření signálu v dané oblasti. „V některých lokalitách, zejména v kopcovitém terénu, se může stát, že je příjem televizního signálu z hlavního vysílače horší až nedostatečný. V takovém případě navrhujeme našim zákazníkům, na základě výsledků měření pokrytí a jeho vyhodnocení, efektivní návrh řešení na dokrytí dotčeného území sekundární sítí tzv. digitálních dokrývačů,“ říká Kamil Levinský, výkonný ředitel pro obchod a marketing a zástupce generální ředitelky Českých Radikomunikací, a doplňuje: „Boskovice se nacházejí v kopcovité oblasti, a z toho důvodu jsme se zákazníky multiplexu 2 dohodli spuštění digitálního dokrývače v této lokalitě.“

Více informací o již spuštěných digitálních vysílačích a dokrývačích je k dispozici na webových stránkách www.digistranky.cz v sekci Regiony - termíny a mapy pokrytí DVB-T. Bližší informace spojené s vypínáním analogového a zapínáním digitálního signálu, včetně map pokrytí, dohledáte na speciálních informačních stránkách Českých Radiokomunikací věnovaných digitalizaci www.digistranky.cz nebo na státní telefonní lince 800 90 60 30.

Autor článku

Tiskovka

Články ze sekce: FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT