Třetina českého internetu pod brněnským dohledem

08.02.2011 | , Jihomoravské inovační centrum
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Ač má brněnská technologická firma INVEA-TECH pouze kolem 20 zaměstnanců, dokázala vyvinout monitorovací řešení, které „hlídá“ třetinu českého internetu. Sondy FlowMon, které INVEA-TECH vyvinula a uvedla na trh, dnes spustil jeden z největších českých internetových poskytovatelů Casablanca INT.

INVEA-TECH vznikla jako univerzitní spin-off firma, která dnes sídlí v prostorách Technologického inkubátoru Jihomoravského inovačního centra (JIC). Centrum dlouhodobě pomáhá spolupráci univerzitního a firemního sektoru. „Softwarovým firmám se v Brně tradičně daří. INVEA-TECH a její produkt je toho nejlepším důkazem. Sondu FlowMon koneckonců využívá také Jihomoravské inovační centrum,“ říká hlavní konzultant JIC Miloš Sochor.

Díky české a unijní legislativě mají poskytovatelé datových služeb povinnost uchovávat data o internetové komunikaci, což řešení společnosti INVEA-TECH naplňuje. FlowMon sonda navíc uživatelům umožňuje také rozeznat bezpečnostní hrozby či analyzovat náklady na provoz sítě. Poskytovatel se tak může lépe bránit útokům virů či spamovým softwarům. „Škůdci sítě jsou vždy o krůček napřed. Nových malwarů, virů či spamových robotů je stále hodně a poskytovatelé musí být schopni rychle reagovat. FlowMon jim tohle umožní, navíc přináší poskytovatelům internetu i další provozně-ekonomické benefity,“ říká Rostislav Vocilka, ředitel firmy INVEA-TECH.

Autor článku

Tiskovka  

Články ze sekce: FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT