CzechPOINT v síti Hospodářské komory ČR nabízí i další služby spojené s podnikáním

07.02.2011 | , Hospodářská komora ČR
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


3.2.2011 Hospodářská komora České republiky k začátku roku 2011 provozuje 52 Kontaktních míst veřejné správy (CzechPOINT). Od spuštění projektu CzechPoint na podzim 2007 bylo v kontaktních místech provozovaných v síti HK ČR vydáno téměř 7000 výpisů z katastru nemovitostí, obdobný počet z rejstříku trestů, více než 14 000 výpisů z obchodního rejstříku a byly provedeny desítky tisíc dalších úkonů.

„CzechPOINT především účelně šetří čas a peníze. Jsou to místa, kde jsou poskytovány služby, které občanům a podnikatelům ulehčují jejich práci a umožňují přístup k ověřeným výpisům z informačních systémů veřejné správy,“ říká Tomáš Macnar, projektový manažer HK ČR.

Konkrétně tak CzechPOINT nabízí výpisy z obchodního rejstříku, živnostenského rejstříku, katastru nemovitostí, rejstříku trestů, registru řidičů (výpis bodového hodnocení osoby), seznamu kvalifikovaných dodavatelů, registru Ministerstva životního prostředí ČR či insolvenčního rejstříku nebo na nich lze učinit podání podle § 72 živnostenského zákona.

CzechPOINTy Hospodářské komory ale poskytují více než jen standardní služby řadového CzechPOINTu. „Klientovi, který nás navštíví, můžeme zároveň poskytnout odborné poradenství k problematice datových schránek nebo například provést autorizovanou konverzi požadovaných dokumentů, tedy jejich převedení z listinné podoby do elektronické a naopak,“ říká Petr Kužel, prezident Hospodářské komory ČR, a dodává: „Pro stálé klienty rovněž nabízíme možnost objednání vyhotovení výpisů v předem stanoveném termínu, čímž šetříme jejich čas, který řada z nich musí neúčelně trávit při čekání na nejrůznějších úřadech.“ Subjekty, které potřebují některé výpisy v pravidelných časových periodách, se navíc mohou dohodnout na jejich automatickém vyhotovení a zasílání. CzechPOINTy Hospodářské komory České republiky, jako jediné v ČR, také umožňují získat řadu užitečných informací potřebných pro podnikání a při vstupu do podnikání.

V České republice dnes funguje zhruba 6500 kontaktních míst veřejné správy CzechPOINT. Jejich hlavní výhodou je, že na jednom místě a na počkání lze získat všechny potřebné výpisy a také si nechat ověřit pravost podpisů a listin.

Autor článku

Tiskovka

Články ze sekce: FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT