V Liberci otevřeli laboratoře pro vývoj nanovláken podpořené MPO

02.02.2011 | , Ministerstvo průmyslu a obchodu
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


25.1.2011 Liberecká společnost Elmarco dokončila projekt výstavby výzkumného a vývojového centra nanovláken podpořeného Ministerstvem průmyslu a obchodu. "Elmarco získalo finance z programu Potenciál, součásti evropského Operačního programu Podnikání a inovace, který podporuje právě výstavbu moderního zázemí pro komerční výzkum a vývoj. Podpora pro Elmarco dosáhla celkem 75 milionů korun," upřesňuje ministr průmyslu a obchodu Martin Kocourek.

"Společnost Elmarco navíc patřila k vůbec prvním úspěšným žadatelům o dotace z programu Potenciál. Na projektu v Liberci pracovali již od poloviny roku 2008. Kromě toho společnost Elmarco získala v rámci OPPI dalších více než 33 milionů z programu Inovace," upřesňuje Miroslav Křížek, generální ředitel agentury CzechInvest, která má v rámci Ministerstva průmyslu a obchodu evropské dotace na starosti.

"V čerstvě otevřených laboratořích bude pokračovat vývoj nových generací technologie NanospiderTM. Ta jako jediná na světě dovede v průmyslových objemech vyrábět nanovlákna, speciální materiál využitelný v celé řadě různých odvětví. Projekt umožnil významné navýšení kapacity a urychlil a zpřesnil náš výzkum a vývoj. Díky tomu bude možné výsledky výzkumu rychleji převádět do běžného života," vysvětluje Ondřej Veselovský, finanční ředitel společnosti Elmarco.

S pomocí evropských dotací společnost Elmarco pořídila unikání měřící zařízení a vybavení laboratoří včetně speciálních periferních jednotek k testovacím strojům.

Autor článku

Tiskovka

Články ze sekce: FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT