UniCredit Bank v roce 2010 navýšila o polovinu počet nově uzavřených hypoték

13.01.2011 | , UniCredit Bank
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


13.1.2011 Mezi nejúspěšnější produkty v oblasti retailového bankovnictví UniCredit Bank patřily v minulém roce hypoteční úvěry. V porovnání s rokem 2009 došlo k více než 48% nárůstu počtu nově uzavřených smluv o hypotečním financování a UniCredit Bank tak dosáhla hranice 3000 nových kontraktů. Ve finančním vyjádření poskytla UniCredit Bank úvěry na bydlení fyzickým osobám v rekordním objemu překračujícím šest miliard korun, což představuje nárůst o 40 %. Základem mimořádně úspěšného roku banky v oblasti hypotečních úvěru byly inovace, především pak Převratná hypotéka s variabilní úrokovou sazbou, kterou banka uvedla na český trh v dubnu 2010.

„Naše výsledky v oblasti hypotečních úvěrů v roce 2010 jasně dokazují, že jsme dokázali přijít na trhu s produktem, který klienty oslovil svými parametry - nejnižší úrokovou sazbou a transparentní a pevnou odměnou pro banku, která je neměnná po celou dobu splácení. Myslím si, že nárůst objemu hypotečního financování byl v případě UniCredit Bank v minulém roce jednoznačně nejdynamičtější. V růstu hypoték chceme pokračovat i v roce 2011. Pro klienty připravujeme další novinky, které financování jejich bydlení s UniCredit Bank ještě více usnadní a zatraktivní,“ uvedl Jaroslav Žahourek, ředitel retailového bankovnictví UniCredit Bank.

Podíl nově poskytnutých hypotečních úvěrů s pohyblivou sazbou (Převratná hypotéka) činil v minulém roce 40 %. V období od dubna do prosince, tedy v době, kdy byla Převratná hypotéka v nabídce UniCredit Bank, činil podíl dokonce 48 %. Průměrná výše Převratná hypotéky dosáhla v roce 2010 více než 2,14 mil. Kč, u úvěrů s pevnou úrokovou sazbou to bylo o 70 tisíc Kč méně.

„Průměrná výše hypotečního úvěru se v případě UniCredit Bank dlouhodobě drží nad průměrem celého trhu, což bylo způsobeno předchozím cílením banky zejména na affluentní klienty. V souvislosti se změnou strategie a zaměřením na širší retailový trh se nám daří naší nabídkou nízkých úrokových sazeb, při současném rozšiřování distribuční sítě, oslovovat i nižší příjmové skupiny,“ doplnil Tomáš Drábek, ředitel řízení segmentu retailového bankovnictví UniCredit Bank.

Klienti UniCredit Bank využili hypoteční úvěry zejména na nákup nemovitosti (60 %), k ostatním účelům to bylo 30 % a zbývající desetina šla na financování nové výstavby. Nejúspěšnějšími měsíci byly červen a prosinec, kdy se v součtu uzavřelo téměř 700 smluv v objemu přes 1,4 miliardy Kč.

Převratná hypotéka je na českém hypotečním trhu od 1. dubna 2010. Výhodami nové hypotéky od UniCredit Bank s úrokovou sazbou od 3 % p.a. je nižší splátka než u fixní hypotéky a neměnná odchylka banky po celou dobu splácení úvěru, která je stanovena v úvěrové smlouvě. Úroková sazba Převratné hypotéky je odvozena od jednoměsíční úrokové sazby na mezibankovním trhu 1M PRIBOR plus pevné odchylky banky. Hlavní předností Převratné hypotéky je naprostá transparentnost. „Klienti mají rovněž možnost předčasného splacení jakékoliv částky z hypotečního úvěru kdykoliv za pevně daný poplatek 1 % a garantovanou flexibilita při čerpání. Jakékoliv zpoždění nebo nedočerpání úvěru je totiž zdarma,“ uzavřel Tomáš Drábek.

Autor článku

Tiskovka

Články ze sekce: FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT