Podnikavé hlavy se v Olomouci podruhé utkají o nejlepší podnikatelský záměr

12.01.2011 | , Univerzita Palackého
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Vědecko-technický park Univerzity Palackého v Olomouci a jeho Podnikatelský inkubátor se rozhodly po loňské úspěšné premiéře soutěže Podnikavá hlava, do níž se přihlásilo 37 účastníků, vyhlásit 12. ledna její druhý ročník. Nejen studenti se tak mohou znovu utkat v prestižním souboji zatím nerealizovaných podnikatelských záměrů. Uzávěrka soutěžních projektů je 20. dubna letošního roku, veřejné finále proběhne 11. května.

„Již první ročník soutěže ukázal, že nejen mezi mladými lidmi je dostatek nápadů a energie je realizovat, neboť několik soutěžních projektů se díky Podnikavé hlavě skutečně rozjelo. Kupříkladu vítězný projekt OnlineLektor.cz Jindřicha Fáborského, jehož cílem je postupně vybudovat plnohodnotný systém výuky jazyků přes internet, se již dnes, půl roku po konci soutěže, stal unikátním nákupním portálem jazykových škol a jejich kurzů. Vítěz využil rovněž poradenských služeb našich konzultantů, které byly součástí výhry,“ řekla Silvie Polánková, manažerka soutěže. Veřejná soutěž Podnikavá hlava je otevřena všem lidem bez omezení věku, vzdělání, místa bydliště či národnosti. Pouze v případě, že je autorem projektu student mladší osmnácti let, musí mít svého plnoletého garanta. „Stejně jako v loňském roce budou moci soutěžící při vytváření svých projektů využít bezplatného poradenství našich konzultantů,“ dodal Ing. Radek Žilka, hlavní konzultant VTP UP.

Kromě hlavní kategorie vyhlásil VTP UP i dvě vedlejší. První „Podnikatel v sukních“ je kategorie projektů pro ženy, respektive projektů, jejichž autorkami jsou ženy. Druhou „Nejlepší středoškolák“ je pak nová sekce určená pro nejlepší středoškolské projekty.

I letos budou na vítěze soutěže i jednotlivých kategorií čekat zajímavé ceny. „Díky našim partnerům se mohou autoři úspěšných projektů těšit nejen na finanční odměny – vítěz získá padesát tisíc korun–, ale také na další věcné ceny např. notebook, mobilní telefon či bezplatné zázemí pro rozjezd podnikání ve VTP UP. Hlavními partnery Podnikavé hlavy jsou DSL Food, s. r. o., Olomoucký kraj a UniCredit Banka,“ upřesnila Polánková.

Vědecko-technický park Univerzity Palackého v Olomouci (VTP UP) poskytuje pronájem kanceláří a výrobních prostor, poradenské služby a využití přístrojů a know-how Univerzity Palackého za výhodných podmínek. Prostřednictvím Podnikatelského inkubátoru pomáhá začínajícím podnikatelům s rozjezdem firmy s ojedinělým nápadem a zaměřením. VTP UP je mostem mezi vědeckým a podnikatelským světem.

Podrobnosti k soutěži naleznete na www.podnikavahlava.cz.

Autor článku

Tiskovka