ČSSZ vydala leták pro lékaře k eNeschopence

04.01.2011 | , ČSSZ
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


4.1.2011 Podpořit elektronickou komunikaci s lékaři a zdravotnickými zařízeními má za cíl nová služba, kterou nabízí Česká správa sociálního zabezpečení v pilotním projektu e-Podání Hlášení pracovní neschopnosti – eNeschopenky.

S cílem informovat a získat pro elektronickou komunikaci co nejvíce lékařů vydala v těchto dnech Česká správa sociálního zabezpečení aktuálně informační leták „eNeschopenka“ v nákladu 10 000 kusů. Leták podnětnou a výstižnou formou seznámí lékařskou veřejnost s výhodami této moderní formy komunikace, předpoklady pro její zavedení do lékařské praxe a poradí, kam se obrátit v případě zájmu o další informace.

Aplikace eNeschopenka slouží k vedení evidence práceneschopných klientů. Umožňuje lékaři předávat přímo ČSSZ veškeré informace o vzniku, změně či ukončení dočasné pracovní neschopnosti – vyhne se tak ručnímu vyplňování a následnému zasílání papírových formulářů. Její praktické využití výrazně usnadní práci lékařům a samotná práce s aplikací je jednoduchá.

Lékaři tak mohou odesílat veškeré záznamy do ČSSZ hromadně, například jen jednou denně. Pokud lékař zjistí, že se v záznamu pacienta vyskytla chyba, umožní mu aplikace eNeschopenky záznam opravit a znovu odeslat na příslušnou správu sociálního zabezpečení.

Informační leták eNeschopenka má přehlednou a srozumitelnou formu (šestistránková skládačka) a je pro lékaře a zdravotnická zařízení dostupný zdarma na všech pracovištích ČSSZ v celé České republice.

Autor článku

Tiskovka

Články ze sekce: FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT