Rok 2011 ve znamení zvýšeného počtu nákupů a investic v segmentu zahradní techniky v Čechách a na Slovensku

04.01.2011 | , Mountfield
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


4.1.2011 Segment prodeje zahradní techniky a bazénů očekává pro rok 2011 nárůst průměrně o 14 %. Nejvyšší nárůst, dle analýzy společnosti Mountfield, dosáhne segment bazénů a bazénové techniky, kde se očekává nárůst o 20 %. Nárůst investic do zahradní techniky bude dosahovat přibližně 11 %. „Již nyní zaznamenáváme, ve srovnání s 2. polovinou roku 2009, nárůst tržeb u jednotlivých komodit průměrně o 25 %, a speciálně u sněhových fréz o více jak 100 %,“ komentuje prodejní čísla obchodní ředitel společnosti Mountfield Aleš Pernička.

Mountfield pro rok 2011 navýší i počty zaměstnanců.

V segmentu specializovaných maloobchodních prodejců zahradní techniky a vybavení dochází ke konci letošního roku k opětovnému výraznému nárůstu prodejů. „Za zvýšenými prodejními čísly v druhém pololetí roku 2010 stojí jak oživení ekonomiky, tak i prodejní akce, které podnítily zvýšený zájem kupujících o nabízené zboží. Pro rok 2011 očekáváme, že segment prodejů zahradní techniky a vybavení bude v České republice opětovně růst dvouciferným číslem a dostane se na úroveň, na které byl v roce 2008 před nástupem finanční krize,“ shrnuje očekávání trhu obchodní ředitel Mountfieldu Aleš Pernička.

Obdobnou situaci očekává Mountfield i na slovenském trhu. „Pro příští rok 2011 zde očekáváme nárůst trhu o 5 až 7%. Ve srovnání s Českou republikou je menší nárůst dán především menší ekonomickou silou slovenského trhu,“ komentuje situaci na slovenském trhu Aleš Pernička.

Velký nárůst, v porovnání s prodejními čísly v letech 2009 a 2010, očekává společnost Mountfield v segmentu prodejů bazénů a bazénového příslušenství.

V druhé polovině roku 2009 a v první polovině roku 2010 došlo k poklesu prodejů tzv. nadzemních bazénů a bazénů se samonosnou konstrukcí, a to o 18 %. Naopak došlo k navýšení prodejů tzv. zapuštěných bazénů, a to o 38 %, což je rekordní meziroční změna. „Finanční krize neomezila investice do moderních zapuštěných bazénů a příslušenství, ale zasáhla do rozpočtů rodin, které si chtěli koupit svůj první bazén,“ komentuje situaci na trhu prodejů bazénů v uplynulém období obchodní ředitel společnosti Mountfield Aleš Pernička a dodává: „Rok 2011 bude opět ve znamení investic i do menších bazénů, které si lidé již mohou bez problémů koupit, protože dříve omezili své rodinné investice. Investice v řádu 15 až 20 tisíc korun za bazén, včetně příslušenství, již nebude dle naší analýzy, pro tyto rodiny v následujícím roce problémem.“

Díky cenám bazénů, které budou v roce 2011 na historickém minimu, očekává Mountfield v segmentu zapuštěných bazénů opět výrazné navýšení počtů prodaných bazénů. „Prodejní čísla za poslední dva měsíce letošního roku hlásí velmi výrazné oživení této komodity a z důvodu očekávaného nárůstu zájmu o tento segment plánujeme vytvořit 120 nových pracovních míst,“ prezentuje Aleš Pernička personální posílení společnosti Mountfield v souvislosti s nárůstem prodejních čísel zapuštěných bazénů v České republice.

Autor článku

Tiskovka  

Články ze sekce: FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT