Dotace podnikatelům z OPPI dosáhly již 15 miliard korun

09.12.2010 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Podnikatelé získali z operačního programu Podnikání a inovace (OPPI) od roku 2007 na 15 miliard korun. Na tiskové konferenci to dnes sdělil ministr průmyslu a obchodu Martin Kocourek. Do roku 2013 má OPPI českým podnikatelům rozdělit celkem 3,6 miliardy eur (90 miliard korun). Podle Kocourka rychlost proplácení peněz neustále roste.

"Ukazuje se, že se podařilo připravit program, který je pro české podnikatele velkým přínosem," uvedl Kocourek. "České firmy se už naučily s dotacemi pracovat a předkládají kvalitní udržitelné projekty. Po odstranění prvotních problémů nám operační program velmi dobře prospívá."

O podporu z operačního programu Podnikání a inovace podle ministra dosud podalo žádost přes 8200 podnikatelských projektů v hodnotě kolem 80 miliard korun. "Chceme zkrátit dobu potřebnou pro vyřízení dotací," uvedl Kocourek.

V rámci OPPI Česká republika poskytuje finanční podporu hlavně malým a středním firmám, většinu peněz dostávají z Evropské unie, asi 15 procent jde ze státního rozpočtu. Řídícím orgánem operačního programu je ministerstvo průmyslu a obchodu, dotace zprostředkuje CzechInvest.

Zpráva převzata z ČTK.

Autor článku

Firemni aktualita