Zaměstnavatelé mají vyšší požadavky na uchazeče o místo

01.12.2010 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Trh práce v ČR je letos charakteristický vysokými požadavky na uchazeče ze stran zaměstnavatelů, a to napříč všemi obory. Pokud už firmy nabírají zaměstnance, vyhledávají kandidáty, kteří stoprocentně splňují jejich požadavky. Novinářům to dnes řekl manažer společnosti Robert Half pro Českou republiku Aleš Křížek.

V prvním pololetí se na trhu práce podle něj prohloubily důsledky hospodářské krize, od března do května byla poptávka firem po zaměstnancích úplně nejnižší. Teprve ve druhém pololetí nastal obrat.

Od druhé poloviny roku je na trhu nedostatek odborníků s dlouholetou praxí, nyní jde především o pracovníky v informačních technologiích, upozornil Křížek. Nejvíce cenění specialisté, kteří ve všech ohledech splňují současné vysoké nároky firem, totiž práci aktivně nehledají. S uchazeči, kteří zaměstnání aktivně hledají, ale zaměstnavatelé často nejsou spokojeni.

"V porovnání s loňským rokem je nyní navíc výběr vhodného kandidáta ve většině případů časově náročnější, u administrativních a juniorských pozic trvá výběrové řízení obvykle dva až tři týdny, v případě specialistů a seniorských pozic až dva až tři měsíce,“ uvedl Křížek. Těžké časy podle něj zažívají i letos zejména absolventi bez praxe. Firmy preferují odborníky, kteří již mají požadované zkušenosti z konkrétního odvětví a mohou danou pozici zastávat okamžitě.

V oblasti financí a účetnictví se letos nabídka volných pracovních pozic ze strany firem zúžila na základní typy pozic, například účetní, kontrolor a finanční manažer. Uchazečů o práci v tomto oboru je na trhu dostatek, většinou však neodpovídají vysokým nárokům firem. U marketingových a obchodních pozic lze na trhu práce zaznamenat zatím jen mírné oživení.

Výrazný nárůst poptávky je od druhé poloviny roku 2010 v oblasti informačních technologií a telekomunikací. Mezi nejčastěji poptávané pozice patří vývojáři, analytici, projektoví manažeři nebo vedoucí týmu. "V informačních technologiích krize zmizela," podotkl Křížek

V roce 2011 se očekává mírné oživení v podobě vyšší poptávky ze strany firem a zároveň větší ochotu měnit zaměstnání ze strany uchazečů. Typický prý i nadále bude nedostatek kvalifikovaných kandidátů. "Kvůli kumulaci funkcí a přetížení klíčových pracovníků budou muset firmy hledat nové zaměstnance," poznamenal Křížek.

Zpráva převzata z ČTK.

 

Autor článku

Firemni aktualita

Články ze sekce: FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT