Budoucnost jednotného vnitřního trhu EU

15.11.2010 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Česká republika zatím nevydala konkrétní stanovisko k nové navrhované strategii týkající se jednotného trhu. Ta navrhuje 50 nových opatření, která by měla dát nový impulz evropské ekonomice. Již nyní se ale objevují nesouhlasné názory s některými navrhovanými body.

Ministr průmyslu a obchodu Martin Kocourek, řekl, že Česko nesouhlasí především se společným základem daně z příjmu právnických osob. S tím však souhlasí většina podnikatelů. Česká republika, dle ministra Kocourka, zastává větší liberalizaci jednotného trhu, který by měl být otevřen pro všechny. Zdůraznil, že Česká republika byla jednou z prvních, která implementovala směrnici o službách na vnitřním trhu.

Je tedy potřeba i nadále pracovat na odstraňování překážek, bránících pohybu služeb a zboží. Priority prezentoval ministr ve čtvrtek 11. listopadu komisaři pro vnitřní trh a služby Michaelu Barnierovi, který navštívil Českou republiku, aby diskutoval o možnostech rozvoje jednotného trhu jak se zástupci vlády, tak s více jak čtyřiceti českými podnikateli.

Zpráva převzata z CEBRE.

Autor článku

Firemni aktualita

Články ze sekce: FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT