Brněnské firmy lákají studenty na veletrhu pracovních příležitostí

12.11.2010 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


V areálu brněnského výstaviště se ve středu koná veletrh pracovních příležitostí JobChallenge. Pro studenty je veletrh příležitostí setkat se zástupci firem, kteří jim nabídnou pracovní uplatnění, možnosti stáží nebo spolupráci na diplomových pracích. V roce 2009 se v rámci akce představily tři desítky firem. Na veletrh dorazilo zhruba 1300 návštěvníků.

Jak sdělila agentuře Mediafax Marcela Strmisková z Kariérního centra Masarykovy univerzity, na akci vystavují asi tři desítky společností. Studentům se prezentují společnosti jako Dell, Komerční banka nebo Česká pojišťovna. Pro studenty je veletrh příležitostí setkat se zástupci firem, kteří jim nabídnou pracovní uplatnění, možnosti stáží nebo spolupráci na diplomových pracích. "Letos se rozšířilo také spektrum oborů, ze kterých si budou moci zájemci vybrat. Práci nabízí například banky, IT firmy, technické nebo zdravotnické společnosti," uvedla Strmisková. Nově mají studenti možnost využít profesionální kariérní poradenství. Ve speciálním stánku radí zájemcům psycholog, jak napsat životopis, jak se připravit na přijímací pohovor. Zodpovídá i dotazy týkající se výběru práce. Firmy zase dostaly prostor pro prezentaci vlastní činnosti a možnost osobního kontaktu s budoucími absolventy. Jako jeden z významných zaměstnavatelů v jihomoravském regionu se představuje také sama Masarykova univerzita.

Pracovní veletrh JobChallenge pro studenty a absolventy vysokých škol už počtvrté pořádá Kariérní centrum Masarykovy univerzity. V roce 2009 se v rámci akce představily tři desítky firem. Na veletrh dorazilo zhruba 1300 návštěvníků.

Zpráva převzata z MediaFax.

Autor článku

Firemni aktualita  

Články ze sekce: FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT