Zmenšuje se spokojenost podnikatelů s vládou

10.11.2010 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Čeští podnikatelé jsou vůči vládě stále kritičtější a jsou zklamáni především z pomalého postupu reforem a z jejich nesystematičností. Vyplynulo to z dotazníkových průzkumů v jednotlivých krajích, z nichž poslední dnes novinářům prezentoval Svaz průmyslu a dopravy ČR v Chomutově. Na začátku dotazníkových šetření v září hodnotili respondenti vládu v průměru trojkou, během necelých dvou měsíců se známka zhoršila o téměř jeden stupeň.

V průzkumu podle svazu odpovídalo přes 600 mimopražských firem, které kritizovaly především přílišnou byrokracii a obecně korupční prostředí. Během září a října se ovšem také začala zhoršovat průměrná známka, jíž podnikatelé hodnotili českou vládu. Během září byl průměr kolem trojky, v posledních průzkumech na začátku listopadu už dostávala vláda známku čtyři. Hodnocení vlády se mezi podnikateli navíc postupně polarizuje.

"Obecně se od vlády očekávalo, že bude postupovat daleko rychleji a razantněji. Jejich odpovědi ukazují, že skutečnost z jejich pohledu není taková, jaká byla očekávání,"  uvedl generální ředitel Svazu průmyslu a dopravy ČR Zdeněk Liška.

Zpráva převzata z ČTK.

Autor článku

Firemni aktualita

Články ze sekce: FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT