Nošovický Hyundai chce zvýšit kapacitu

09.11.2010 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Nošovická automobilka Hyundai vyrábí v současné době na hraně svých technických možností při dvousměnném provozu. Rozšíření výrobní kapacity ze současných 200.000 aut na 300.000 chystá podle plánu na rok 2011, na kdy plánuje třísměnný provoz. Záměr ale může zkomplikovat výstavba nové haly na výrobu převodovek. Hyundai zatím nezískal k její stavbě územní a stavební povolení.

Proti záměru stavby haly se odvolaly jedna rodina, která bydlí u automobilky, a občanské sdružení. Mluvčí nošovického Hyundai Petr Vaněk řekl, že podnik má připraveno záložní řešení, že by převodovky dovážel z Koreje, pokud by nestála hala včas.

"Třetí směnu chceme rozjet v příštím roce, ale nejsem zatím schopen říct kdy konkrétně. Hodně je to závislé na stavbě převodovkárny. Nábor nových lidí začne až po novém roce," dodal. Vaněk věří, že by mohli začít stavět druhou halu na výrobu převodovek na jaře příštího roku. "Za půl roku by mohla být postavena," uvedl. Během příštího roku firma plánuje zaměstnat dalších přibližně 1000 lidí k současným 2600.

Zpráva převzata z ČTK.

Autor článku

Firemni aktualita