Slivovice pod dohledem rabína

20.10.2010 | , Rudolf Jelínek
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Kosher produktům společnosti Rudolf Jelínek se daří. Potvrzuje to i stále narůstající poptávka po výrobcích vizovické likérky v USA, kam směřuje více jak 50 procent celkové kosher výroby. Na to, zdali jsou dodržena přísná pravidla pro kosher výrobu, dohlíží osobně rabín americké Orthodox Union.

Ve Vizovicích se dnes začaly stáčet dva z nejprestižnějších kosher produktů likérky RUDOLF JELÍNEK; SILVER SLIVOVITZ a desetiletá GOLD SLIVOVITZ. Doposud byla SILVER SLIVOVITZ určena pouze pro americký trh, nyní bude k dispozici také v České republice a v budoucnu s největší pravděpodobností i v dalších státech Evropské Unie. Nicméně USA jsou pro kosher produkty likérky RUDOLF JELÍNEK stále nejdůležitějším odběratelským trhem. Putuje sem více než padesát procent celkové výroby kosher produktů a zájem narůstá. „Letos jsme na americkém trhu zatím zaznamenali nárůst o 23 procent, což je dáno hlavně nabídkou SILVER SLIVOVITZ,“ vysvětluje marketingový ředitel společnosti Zdeněk Chromý.

RUDOLF JELÍNEK své kosher produkty vyváží také do Rakouska, Francie, Belgie, Kanady či Austrálie. Celá řada obalů kosher destilátů byla nově redesignována ve spolupráci s vyhlášeným londýnským studiem Dhandafoss.

Rabín Abraham Schwarz z britského Manchesteru hlídá nejen kvalitu ovoce, destilaci, ale i samotné stáčení slivovice. Při kosher výrobě nesmějí být použity suroviny, zařízení nebo postupy, které by odporovaly předpisům židovské víry. SILVER SLIVOVITZ pak díky certifikátu „Kosher for Passover“ podléhá těm nejpřísnějším kontrolám, které spočívají například v neohlášených návštěvách zástupců americké Orthodox Union ve vizovické fabrice.

Autor článku

Tiskovka