Firmy vyzvaly vládu k další podpoře zateplování budov

18.10.2010 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Na 150 českých firem působících ve čtyřech sdruženích a asociacích vyzvalo vládu k pokračování v programech na podporu zateplování budov. Zájem mají hlavně o program Zelená úsporám a o část dotací z Operačního programu Životní prostředí. Sdružení to dnes oznámila ve společné tiskové zprávě.

"V České republice je vyráběna drtivá většina izolace, která je použita na českých budovách. Také firmy, které zateplovací systémy montují, jsou místní. Domy je nutné rekonstruovat tam, kde stojí. Nelze je transportovat do Číny, tam jej zateplit a opět vrátit," uvedl předseda Sdružení výrobců a zpracovatelů pěnového polystyrenu Pavel Zemene. Peníze, které se vloží do zateplování, se podle něj v české ekonomice ještě několikrát obrátí.

Sdružení a asociace podporují plán vlády prodávat emisní povolenky podnikům a využívat tento výnos na předpokládané vyšší ceny elektřiny v příštím roce. Výnosy z aukcí povolenek je ale podle firem nutné částečně dát také na pokračování programů rekonstrukcí domů a výstavbu nových budov v pasivním energetickém standardu.

Zpráva převzata z ČTK.

Autor článku

Firemni aktualita