Klienti J&T mohou investovat do nových podílových fondů

14.10.2010 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


14.10.2010 Investiční společnost J&T ASSET MANAGEMENT otevřela tři nové fondy. Od října tak klienti mohou investovat i v eurech do J&T OPPORTUNITY EUR, což je kopie jednoho z nejúspěšnějších smíšených fondů na českém trhu J&T OPPORTUNITY CZK. Novinkami v nabídce jsou i fondy J&T HIGH YIELD MONEY MARKET CZK a J&T HIGH YIELD MONEY MARKET EUR, které jsou určeny pouze kvalifikovaným investorům.

„V poslední době J&T BANKA, která naše fondy prodává, zaznamenala zvýšený zájem o J&T OPPORTUNITY ze strany zahraničních zájemců, a to především ze Slovenska. Zavedením eurového fondu vycházíme vstříc zahraničním investorům, kteří tak budou lépe chráněni proti kurzovému riziku,“ říká ředitel investiční společnosti J&T ASSET MANAGEMENT Miloslav Zábojník.

Oba fondy J&T OPPORTUNITY jsou smíšené fondy s vyšším investorským rizikem a výrazně vyšším potenciálem růstu, které mohou investovat až 100 procent majetku do akcií, nebo při odlišné situaci na trhu naopak do dluhopisů a bezpečnějších instrumentů. Cílem J&T OPPORTUNITY CZK, který na trhu působí již od roku 2000, a J&T OPPORTUNITY EUR je dosahovat dlouhodobě vysokých výnosů při akceptaci vyššího kombinovaného rizika domácích i světových akciových a dluhopisových trhů. Doporučená minimální doba investice je 3 roky.

„Zájem investorů si kromě správně nastavené investiční strategie vysvětlujeme také tím, že na rozdíl od většiny podílových fondů, neinkasujeme žádné fixní poplatky za správu. Cítíme se odpovědní za správu klientových peněz a přijde nám fér, účtovat si poplatky jen tehdy, pokud fond vydělá. V opačném případě neúčtujeme vůbec nic,“ vysvětluje Miloslav Zábojník.

J&T HIGH YIELD MONEY MARKET CZK a J&T HIGH YIELD MONEY MARKET EUR jsou fondy kvalifikovaných investorů se strategií určenou těm, kteří v krátkém horizontu hledají výnos vyšší než u běžných termínovaných vkladů. Fondy investují převážně do krátkodobých podnikových směnek a dluhopisů se zbytkovou splatností do 12 měsíců a úročením navázaným na sazby peněžního trhu. "Klíčem k zajištění stabilního nadvýnosu je pečlivá úvěrová analýza a řízení rizika," doplňuje Zábojník. Odměnou za akceptaci kreditní kvality nižšího než investičního stupně by měla být prémie ve výši několika procentních bodů nad výnos termínových vkladů.

„Jsme rádi, že k oblíbeným podnikovým směnkám, které mívají vysoké denominace, máme pro zkušené investory i alternativu přístupnou již od jednoho milionu korun s rozložením rizika a vyšší likviditou,“ dodává Daniel Drahotský, ředitel úseku Finanční trhy J&T BANKY.

Do nových fondů J&T bude možné investovat v Česku nejen prostřednictvím J&T BANKY, ale také prostřednictvím společnosti ATLANTIK FT. Na Slovensku jsou fondy dostupné prostřednictvím elektronické platformy www.eATLANTIK.sk. Investiční společnost postupně plánuje rozšířit možnost investování do těchto fondů i do dalších zemí, kde J&T působí.

Autor článku

Tiskovka