Commerzbank: Výsledková sezóna se rozjela

13.10.2010 | , Commerzbank
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Úterní obchodování na akciových trzích bylo smíšené. V rámci evropské seance investoři spíše vyčkávali, a to zejména na zápis z minulého měnového jednání americké centrální banky. Hlavní evropské indexy tak zavíraly s mírným poklesem. Nedařilo se energetickému sektoru v reakci na pokles cen ropy poté, co Saudská Arábie naznančila že OPEC udrží objem produkce. Akcie BG Group, Total, Cairn Energy oslabily mezi 1-3%.

Očekávaný zápis Fed (FOMC minutes) naznačil, že někteří členové výboru by rádi přistoupili k dalším opatřením kvantitativního uvolňování co nejdříve. Trh očekává, že se tak stane na příštím zasedání Fed 3. listopadu. Pouze extrémně pozitivní ekonomická data v následujících třech týdnech by mohla ma tomto záměru amerických centrálních bankéřů něco změnit. Potvrzená očekávání jsou negativní pro dolar a americká měno k euru opět oslabuje. Pokračující kvartální firemní výsledky americké burzy podržely. Intel nakonec přišel s lepšími čísly než se čekalo a navíc zvýšil odhad prodejů pro následující kvartál. Technologický sektor se dočkal i jiných pozitivních komentářů. Např. analytici Barclays zvedli svou cílovu cenu pro společnost Appel. Největší světový výrobce léků firma Pfizer oznámila akvizici společnosti King Pharmaceuticals, za kterou zaplatí 3,6 mld. dolarů. Index Dow Jones udžel hodnoty nad 11000 body.

Větší aktivitu kupců brzí zprávy z Číny, kde centrální banka sáhla opět k zvýšení povinných minimálních rezerv o 50bps, aby tak přibrzdila úvěrovou aktivitu tamních bank.

Evropské trhy dnes ráno navazují na příznivý závěr zámořských burz a v omezené míře posilují.

Autor článku

Tiskovka