V plánu výzev OPŽP dojde ke změnám

13.10.2010 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Řídící výbor Operačního programu Životního prostředí na svém 15. zasedání rozhodl o oddálení vyhlášení všech připravovaných výzev pro rok 2010, kromě výzev z prioritní osy 2 - Zlepšování kvality ovzduší a snižování emisí.

Důvodem změny je nutnost vyhodnotit stávající přínosy Operačního programu Životní prostředí s ohledem na závazky vůči Evropské komisi. O nových termínech vyhlašení výzev Řídící výbor OPŽP rozhodne na dalším jednání, které je plánováno na 11.11.2010.

Členové řídícího výboru OPŽP se dále zabývali posouzením projektů, které Státní fond Životního prostředí ČR doporučil ke schválení. Jednalo se o projekty předložené v rámci XVII. a XIX výzvy.

Do XVII. výzvy, která byla zaměřena na zlepšení kvality ovzduší, snižování emisí a udržitelným využíváním zdrojů energie bylo přijato celkem 237 žádostí. Z nich SFŽP ČR doporučil ke schválení 172.

V rámci XIX. výzvy OPŽP - Zkvalitnění nakládání s odpady a odstraňování starých ekologických zátěží bylo předloženo celkem 314 žádostí. 246 z nich pak bylo doporučeno ke schválení.

Řídící výbor OPŽP tyto návrhy akceptoval a doporučil je ministrovi životního prostředí k podpisu.

Zpráva převzata z www.dotaceonline.cz.   

Autor článku

Firemni aktualita