Společnost Vydis plánuje pod křídly Genesis Capital dynamický růst

07.10.2010 | , Genesis Capital
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Společnost Genesis Capital, která je jedním z největších správců fondů rozvojového kapitálu v ČR, dokončila další akvizici. Poté, co v červnu získala většinový podíl v největší domácí fotobance, společnosti Profimedia, vstoupila nyní kapitálově do firmy Vydis.

Na základě uskutečněné transakce získala Genesis Capital ve firmě Vydis 75% podíl. Prostředky na financování akvizice pocházejí částečně z fondu GPEF II, jejž Genesis Capital spravuje, část je financována prostřednictvím bankovního úvěru. Zbylý čtvrtinový podíl zakoupili manažeři Vydisu. Jde tak o typický příklad transakce typu management buy-out.

„Kapitálový vstup do společnosti Vydis má jasnou logiku. Tato dynamicky rostoucí společnost působí ve stabilním odvětví se značným růstovým potenciálem, má dobrou tržní pozici a diverzifikované portfolio zákazníků, mezi nimiž jsou mimo jiné všichni přední tuzemští telekomunikační operátoři. V neposlední řadě společnost Vydis disponuje silným a stabilním manažerským týmem, který se investice aktivně účastní a je zárukou dalšího rozvoje firmy, a tím i zajímavého výnosu pro investory našeho fondu,“ řekl ředitel Genesis Capital Jan Tauber.

Společnost VYDIS s.r.o., jejíž název je odvozen z počátečních písmen slovního spojení „VÝstavba DIgitálních Sítí“, se sídlem v Dolních Břežanech na okraji Prahy a mnoha pobočkami po celé České republice a na Slovensku, působí na tuzemském a slovenském trhu již od roku 1994. Patří k předním tuzemským dodavatelům ucelených řešení a produktů v oblasti informačních a telekomunikačních technologií, optických a metalických sítí, měřících systémů a softwaru. Je rovněž autorizovaným partnerem několika světových výrobců. Její služby využívají telekomunikační operátoři, technologické společnosti, developeři, stavební firmy a investoři z oblasti státní správy, měst a obcí. Po úspěšném roce 2009, kdy skokově rostl nejen počet zaměstnanců, ale hlavně tržby, je i pro rok 2010 očekávána další expanze a obrat více než 200 milionů Kč.

„Předpokladem pokračování dynamického růstu jsou nejen motivovaní a loajální zaměstnanci, ale i silné finanční zázemí, které díky fondu Genesis Capital Vydis získal,“ uvedl jednatel společnosti Vydis Petr Kysučan.

Autor článku

Tiskovka