Firma ASIO získala první mezinárodní voucher centrope_tt v hodnotě 5 tisíc eur

05.10.2010 | , Jihomoravské inovační centrum
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


5.10.2010 Včera schválil Project Approval Committee ve Vídni první mezinárodní inovační voucher centrope_tt v hodnotě 5 000 eur. Jde o dotaci na spolupráci mezi firemní a výzkumnou sférou. Získala ho společnost ASIO, spol. s.r.o, která v zahraničí hledá vhodného partnera pro výzkum v oblasti energetické obnovy při čištění odpadních vod. Stala se tak první jihomoravskou firmou, která využije tento nový nástroj na podporu přeshraničního transferu technologií v regionu CENTROPE.

Pro firmy z Jihomoravského kraje je vyčleněno celkem 10 voucherů v hodnotě 50 tisíc eur. Uzávěrka přihlášek je 31. ledna 2011, v případě naplnění početních kvót může být však výzva uzavřena dříve. Pro pomoc při zpracování žádosti o dotaci a hledání vhodného partnera se mohou firmy obracet na odborné konzultanty Jihomoravského inovačního centra.

„Centrope_tt voucher v hodnotě 5 tis. eur je určen pro malé a středí firmy z jižní Moravy, které tak mohou navázat spolupráci se zahraniční výzkumnou institucí z regionu CENTROPE. Ten tvoří osm příhraničních regionů České republiky, Rakouska, Slovenska a Maďarska. Mohou tak nakoupit potřebné znalosti například ve Vídni, Bratislavě nebo Györu,“ upřesňuje Jindřich Weiss, projektový manažer Jihomoravského inovačního centra.

Bližší informace jsou k dispozici na webu: http://www.centrope-tt.info/centropett-vouchery.  

Autor článku

Tiskovka

Články ze sekce: FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT