Předběžný text XXIII. výzvy zaměřené na projekty zlepšující kvalitu ovzduší v Moravskoslezském kraji

26.08.2010 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Předběžný text výzvy je zveřejněn před vyhlášením oficiální výzvy s cílem získat podněty a připomínky od potenciálních žadatelů.

Výzva se vztahuje na individuální a tzv. velké projekty. Alokace (maximální celková dotace z prostředků EU) na schválené projekty je vyhlášena ve výši 4 miliardy korun. Žádosti o podporu (kritéria přijatelnosti, způsobilé výdaje) musí být v souladu s Programovým dokumentem OPŽP, Implementačním dokumentem OPŽP a výzvou pro podávání žádostí. Detailní soupis přijatelných příjemců podpory je uveden v platné verzi Implementačního dokumentu OPŽP.

Podmínky pro podávání žádostí jsou uvedeny ve Směrnici MŽP č. 4/2010. Žádost je možné elektronicky odeslat prostřednictvím informačního systému Bene-fill od 6 hodin prvního dne lhůty stanovené pro příjem žádosti. Žádost je třeba doručit na příslušná krajská pracoviště SFŽP ČR do 16 hodin posledního dne lhůty. V případě zaslání žádosti poštou je třeba počítat s přiměřenou časovou rezervou.

Žádosti o podporu v rámci Prioritní osy 2 jsou přijímány od 13. září 2010 do 31. května 2011. Tato výzva je jako celek určena pouze pro projekty realizované na území Moravskoslezského kraje.

Návrh textu výzvy

Všechny závazné dokumenty jsou k dispozici na internetových stránkách OPŽP.

Autor článku

Firemni aktualita