Kvůli výrazným změnám trhu s audiovizuální a fotografickou technikou se veletrhy DIGITEX a INTERKAMERA nebudou konat

04.08.2010 | , BVV
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


3.8. 2010 Vedení akciové společnosti Veletrhy Brno se rozhodlo, že Mezinárodní veletrh spotřební elektrotechniky a digitální zábavy DIGITEX a Mezinárodní výstava fotografické techniky INTERKAMERA se nebudou v letošním roce konat a v budoucnu již nebudou tyto dva veletržní projekty pořádány. K tomuto rozhodnutí došlo vedení brněnské veletržní společnosti po důkladné analýze tržního prostředí.

Trend klesajícího zájmu o veletrhy s tématikou fotografické a audiovizuální techniky z posledních let není jen specifikem českého tržního prostředí.

Za posledních přibližně deset let došlo celosvětově k nasycení trhu a zejména k vysoké koncentraci výroby, kdy na trhu má výrazný podíl jen několik málo značek. V oblasti spotřební elektroniky došlo k velkému rozmachu prodeje výrobků koncovým spotřebitelům přes internetové obchody a v hypermarketech. I odbyt audiovizuální a fotografické techniky je poznamenán dopady světové finanční krize, tj. úsporami domácností. Zábavní elektronika včetně digitální fotografie ani nenabízí každoročně významnější inovace. Novinky uvádějí firmy v oboru spotřební elektroniky většinou na světový trh na veletrhu CES - Consumer Electronics Show v lednu v USA, které jsou považovány stále za největší trh světa. Následné marketingové kampaně pak nečekají na lokální výstavy spotřební elektroniky zaměřené na finální spotřebitele a konané v průběhu roku.

Autor článku

Tiskovka