České loděnice dokončily poslední tři zakázky, další nemají

02.08.2010 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Poslední tři lodě letos opustí doky Českých loděnic v Děčíně, pak firma zřejmě skončí svou činnost. Problémy sužovaná firma totiž nemá další zakázky a už rozdala všem svým zaměstnancům výpovědi, uvedla obchodní ředitelka společnosti Daniela Čálková. Zřejmě jedinou nadějí na přežití jsou jednání o vstupu nizozemského investora, ta se ale stále protahují a termín jejich uzavření není znám.

Na začátku roku zaměstnávala firma 184 lidí, 108 z nich už odešlo během jara. "Nemáme už bohužel podepsaný žádný nový kontrakt. I když o investorovi stále jednáme, není zřejmé, kdy by se to mohlo uzavřít, a tak jsou ve výpovědi i zbylí lidé" řekla Daniela Čálková.

O vstup do Českých loděnic se zajímá nespecifikovaná firma z Nizozemska, která by podle Čálkové měla přinést know-how i lukrativnější zakázky. Právě to je jeden z největších problémů loděnic - noví zákazníci se sice občas objeví, ale požadují nereálné ceny.

České loděnice mají tři závody, jeden v Děčíně a dva v Ústí nad Labem, kde jeden pronajímají. Oba zbylé už jsou prakticky bez práce a čekají na svůj další osud. Jen při pohledu do děčínské loděnice jsou pořád k vidění tři téměř hotové lodě. Dvě menší říční a jedna velká loď třídy Combicoaster jsou stavěné pro různé nizozemské zákazníky.

Zpráva převzata z ČTK.

Autor článku

Firemni aktualita