Přes nárůst počtu obchodů cestuje část Brňanů za nákupem daleko

02.08.2010 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


V Brně v posledních letech stále roste prodejní plocha, část obyvatel ale musí kvůli většímu nákupu ujet několik kilometrů. Vyplývá to ze studie o maloobchodu, kterou pro radnici zpracovali odborníci z Geografického ústavu Masarykovy univerzity.

Horší nákupní možnosti jsou mnohdy v částech města, kde žijí starší lidé bez auta, například v Maloměřicích. Nákupní možnosti jsou tu katastrofální, řekla ČTK starostka městské části Maloměřice a Obřany Jarmila Kocmanová (ODS). Podle Kocmanové působí v městské části několik menších obchodů. I přes chabé nákupní možnosti sotva přežívají.

Chabé nákupní možnosti mají také obyvatelé Bosonoh, Kníniček, Chrlic, Ořešína, Jehnic, Útěchova, Lesné a části Líšně. Daleko do obchodu to mají i někteří obyvatelé městské části Brno-střed, platí to o katastrálních územích Stránice a Černá Pole.

Autoři upozorňují, že ne každý člověk má možnost si autem do obchodu dojet. Citují výzkum společnosti Incoma Research, která vyčísluje zastoupení mobilního typu zákazníky v české populaci na 63 procent.

Zpráva převzata z ČTK.

Autor článku

Firemni aktualita