Tradiční Biojarmark na Toulcově dvoře - 17. a 18. září

29.07.2010 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


S půlkou léta se dostávají do plného proudu přípravy tradičního pražského biojarmarku a dožínkových slavností. Jako vždy v posledních letech se tato akce, která bývá dominantním počinem září - Měsíce biopotravin a ekologického zemědělství, koná v Praze 10 – Hostivaři u sídliště Košík v areálu ekocentra Toulcův dvůr.

Letos tento největší republikový svátek ekozemědělců a příznivců potravin zrozených bez chemie v souladu s přírodou připadne na 17. a 18. září. V pátek odpoledne od 14h a celou sobotu nabídne již 17. biojarmark desítky stánků nejen s bioprodukty k jídlu a pití, ale i certifikované výrobky z oboru kosmetiky, odívání a potřeb pro děti, stejně jako doplňkově nejrůznější přírodní produkty další, ukázky řemesel, hry pro děti i rodiče, kvízy, tance i muziku.

Zaujmou jistě i stánky s tématickou literaturou, poradenskými letáky všeho druhy, recepty. Pro rodiče i provozovatele škol nebude chybět ani informační stánek Pro-Bio ligy k projektu „Bioškoly – zavádění biopotravin do škol a předškolních zařízení“, který se rozbíhá zejména v Praze a Středočeském kraji (viz www.bioskoly.cz) Již nyní je přihlášeno bezmála 30 bioprodejců, mezi nimiž kromě tradičních účastníků akce (Netíkovi ze Spáleniště s biozeleninou, Abrlovi z Pavlova s biovíny a kořením, ekofarma Sasov J. Sklenáře s biomasnými produkty, pekárna Zemanka s biosušenkami, Sluneční brána Čejkovice s biočaji, ekofarma Pěnčín s kozími biosýry, biokosmetika Dr.Hauschka atd.), nechybějí ani zcela noví producenti: např. Templářské sklepy Čejkovice vstupující na trh BIO s novu sadou biovín či firma Bioprodukte Oberkirchen z Vídně s biošpekem, bioklobásami a biosýrem) Vrcholem bude jako vždy v sobotu kolem 15 h dožínkový průvod s chasou a tanci. Plný seznam již přihlášených bioprodejců a postupně upřesňovaný program akce najdete na www.biopotraviny.info.

Zpráva převzata z www.pro-bio.cz.

Autor článku

Firemni aktualita  

Články ze sekce: FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT