Novela zákona o loteriích - sněmovní tisk 33

27.07.2010 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


V Poslanecké sněmovně se objevil sněmovní tisk 33 - novela zákona o loteriích, která zavádí pojem interaktivní videoloterní terminály (IVT).

Vymezení pojmu IVT zákon o loteriích v současné době neobsahuje. Z toho důvodu je navrhováno vložit do zákona o loteriích za § 20 nový paragraf 20a, který upravuje provozování těchto terminálů a jiných podobných technických zařízení.

Navrhované znění § 20a

(1) Povolení k provozování interaktivních videoloterních terminálů a jiných podobných technických zařízení vydává na žádost ministerstvo.

(2) Pro účely tohoto zákona se interaktivním videoloterním terminálem rozumí koncové zařízení centrálního loterního systému, což je elektronický systém, který sestává z centrální řídící jednotky a místní kontrolní jednotky a dohromady tvoří jeden funkčně nedělitelný celek.

(3) Při povolování provozování interaktivních videoloterních terminálů a jiných podobných technických zařízení použije ministerstvo přiměřeně úvodní ustanovení a postupuje v souladu s § 17 odst. 2, 8, 9, 10, 11 a § 18 odst. 2 a 3. Všechny podmínky provozování interaktivních videoloterních terminálů a jiných podobných technických zařízení stanoví ministerstvo v povolení.“.

V důsledku přijetí navrhované změny budou moci obce stanovit obecně závaznou vyhláškou i místa provozování IVT a jiných podobných technických zařízení. V praxi nebude proto docházet k nahrazování VHP těžší hazardní hrou na IVT.

Navrhuje se účinnost 1. ledna 2011.

Autor článku

Firemni aktualita

Články ze sekce: FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT