Nový splátkový kalendář od s Autoleasingu zprůhledňuje náklady spojené se smlouvou

26.07.2010 | , Česká spořitelna
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


26.7. 2010 Společnost s Autoleasing, dceřiná společnost České spořitelny, přichází na leasingový trh s novinkou, díky které klienti získají větší přehled o svém úvěru či leasingu. Společně se smlouvou totiž automaticky obdrží také splátkový kalendář, který jim nabízí informace o jednotlivých měsíčních splátkách a zprůhledňuje náklady spojené s předčasným ukončením smlouvy. Upravený splátkový kalendář se týká pouze nově uzavřených úvěrových smluv.

Splátkový kalendář klientům nově poskytne informaci, kolik zaplatí v daném kalendářním měsíci, ve kterém by chtěli smlouvu předčasně ukončit. „Našim klientům chceme v maximální možné míře poskytnout přehled o sjednaných podmínkách smlouvy. Reagujeme tím také s předstihem na připravovanou novelu zákona o spotřebitelském úvěru, která začne platit od 1. ledna 2011“, uvedl Marek Pičman, ředitel Podpory a vývoje produktů s Autoleasing.

Novela zákona o ochraně spotřebitele posiluje postavení spotřebitele v situaci, kdy je mu poskytován tzv. spotřebitelský úvěr nebo leasing a je zaměřen na zvýšení ochrany práv klienta.

Společnost s Autoleasing se zaměřuje na financování osobních a užitkových vozů do 3,5 t. Klienti si pro leasingové a úvěrové financování mohou vybrat mimořádnou splátku v rozmezí 0 až 70 % z pořizovací ceny vozu a délku splácení od 12 do 96 měsíců. Mixem těchto parametrů si sami výrazně ovlivní výši svých měsíčních nákladů. Leasing nebo úvěr uzavřou klienti přímo v místě prodeje. U standardních podmínek stačí k vyřízení vyplněná žádost o leasing, dva doklady totožnosti u nepodnikatelů, nebo jeden doklad totožnosti a doklad o právní subjektivitě u podnikatelů.

Autor článku

Tiskovka

Články ze sekce: FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT