Firmy, které se účastní Expa 2010, jsou zatím spokojené

26.07.2010 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Pozitivně zatím hodnotí svoji účast na světové výstavě Expo 2010 v Číně firmy. Některé z nich, třeba kolínská společnost Saariense, už zaznamenaly nové obchodní úspěchy. Další možnosti by ale také mohla přinést podnikatelská mise Hospodářské komory. Do Číny odjede patrně v září, předpokládá kancelář starající se o chod českého pavilonu na výstavě. Expo v Šanghaji skončí v říjnu.

Výrobce tradiční síťové tašky, firma Saariense, očekává od své účasti na šanghajském Expu mnohonásobné zvýšení výroby. "Napojila se na nás spousta asijských společností, které mají zájem distribuovat naše výrobky na asijském trhu, pomohlo nám to hodně," zhodnotil účast na prestižní přehlídce generální ředitel Zdeněk Červinka. Náklady na účast podle něj přesáhly půl milionu korun, chápe je ale jako velkou investici do budoucna. Zástupci firmy už podepsali první smlouvy se zájemci z celé Asie počínaje Japonskem přes Tchaj-wan a Malajsii až po Singapur. Výše objednávek se bude konkretizovat v polovině srpna.

Půlroční výstava Expo 2010 potrvá do října, je na ní přítomen rekordní počet vystavovatelů (kolem 250). Český pavilon se svými Plody civilizace patří mezi oblíbené, předpokládá se, že do konce výstavy by ho mohlo navštívit kolem sedmi milionů lidí. Česká vláda na kulturní olympiádu národů vyčlenila zhruba půl miliardy korun.

Zpráva převzata z ČTK.

Autor článku

Firemni aktualita