Vedra snížila nabídku brigád a chuť pracovat

25.07.2010 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Červencové tropické počasí přispělo k propadu nabídky brigád a poklesu zájmu o místo ze strany uchazečů o práci. Naopak horké dny nesnížily zájem zaměstnavatelů o nové pracovní síly. Vyplývá to z ankety ČTK mezi pracovními servery.

Počasí je jedním z faktorů, který přispěl k propadu nabídky brigádnických pozic na začátku léta, řekl ČTK analytik společnosti LMC Jiří Kocourek. Například v zemědělské výrobě je vlivem sucha menší úroda a podniky tedy nezaměstnají tolik sezonních pracovníků. Na portálech LMC Jobs.cz a Prace.cz bylo začátkem července o 38 procent méně brigádnických pozic než před měsícem. Situace kopíruje trend minulého roku, kdy taktéž v červenci výrazně poklesla nabídka brigád, dodal.

Tropické počasí má velký vliv na psychiku lidí, kteří hledají nové zaměstnání, upozornil ředitel portálu Agenka.cz Petr Král. Je podle něj velmi obtížné odolat pokušení strávit den u vody místo hledáním práce. Lidé tak prý často hledání odkládají "na později". Dá se tedy říct, že když v létě začne pršet, poptávka po práci se oživí, podotkl.

Firmy obecně hledají zaměstnance mnohem více a usilovněji než před rokem. Poptávka ze strany zaměstnavatelů se zvyšuje již od počátku roku.

Zpráva převzata z ČTK.

Autor článku

Firemni aktualita  

Články ze sekce: FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT