Kontroly České obchodní inspekce na dálnici D 1

23.07.2010 | , Česká obchodní inspekce
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


22.7. 2010 Dne 13. 7. 2010 provedla Česká obchodní inspekce rozsáhlou kontrolní akci na dálnici D 1. V rámci kontroly byly prověřeny provozovny zabývající se prodejem výrobků a poskytování služeb na parkovištích a přilehlých komerčních pozemcích k této dálnici D1. Do akce se zapojilo celkem 36 inspektorů České obchodní inspekce, kteří se zaměřili na kontrolu veškerého sortimentu v rámci dozorových pravomocí úřadu.

Inspektoři prověřili celkem 54 provozoven, přičemž závadu zjistili ve 27 případech. Mezi nejčastější závady patřilo např. účtování vyšší částky, než se kterou byl spotřebitel seznámen o 10 Kč, nedodržení deklarované hmotnosti, používání neověřených měřidel, neseznámení s cenou apod. Zároveň byly zjištěny také nedostatky v oblasti technické kontroly, kdy např. některé používané výdejní stojany pohonných hmot nesplňovaly zákonné náležitosti či prokázání nabídky automobilových zvedáků, které rovněž nesplňovaly legislativní podmínky pro uvedení na vnitřní trh České republiky.

„V 11 případech byly provozovatelům uloženy finanční sankce v rámci kontroly a to v celkové výši 16 500,- Kč, 16 případů bude dále řešeno ve správním řízení, kde budou uloženy pokuty vyšší. Vzhledem k výsledkům akce budeme tyto kontroly v budoucnu opakovat,“ uvedla RNDr. Jana Příhodová, ústřední ředitelka České obchodní inspekce.

Autor článku

Tiskovka  

Články ze sekce: FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT