PricewaterhouseCoopers pomáhá životnímu prostředí a svému okolí

16.07.2010 | , PricewaterhouseCoopers
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


15.7. 2010 Začátkem léta věnovalo téměř 50 zaměstnanců ze všech tří tuzemských kanceláří společnosti PricewaterhouseCoopers v České republice (PwC) svůj pracovní čas dobrovolnickým aktivitám. Akce se konaly nedaleko Brna, Ostravy a Prahy a do povědomí zaměstnanců se zapsaly jako Zelený den (Green day).

Na třicet dobrovolníků z pražské kanceláře strávilo den čištěním okolí a opravami zahrady Základní školy v Roztokách na Křivoklátsku. Jejich kolegové z brněnské kanceláře pomohli pod dohleden zástupce Správy CHKO Moravský kras čistit okolí silnice mezi Brnem - Líšní a Ochozí. Více než polovina zaměstnanců z Ostravy se rozhodla pomoci v nedaleké tamní ZOO. Dobrovolníci se podíleli na úpravě a čištění objektů, natíraní plotů a přispěli dílčími manuálními pracemi.

„Dobrovolnictví je důležitou součástí programu společenské odpovědnosti PricewaterhouseCoopers. Každý zaměstnanec v České republice může ročně využít jeden pracovní den na pomoc neziskovému sektoru či v oblasti životního prostředí - ať už se zapojí do akcí organizovaných PwC, nebo si aktivitu zvolí podle vlastního uvážení," říká Jiří Zouhar, partner ve společnosti PricewaterhouseCoopers Audit, který vede skupinu pro životní prostředí.

Pojmem společenská odpovědnost (Corporate Responsibility, CR) rozumíme transparentní začlenění společenských, environmentálních a ekonomických hledisek do svých hodnot, kultury, rozhodovacích procesů i běžného provozu, abychom zlepšili své podnikání a zároveň pomohli společnosti, v níž působíme. Náš program CR se zaměřuje na čtyři oblasti: neziskový sektor, životní prostředí, zaměstnanci a tržní prostředí. Podobné dobrovolnické akce organizujeme pravidelně každý rok.

Autor článku

Tiskovka

Články ze sekce: FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT