MMR podpořilo sociální cestovní ruch 60 miliony korun

07.07.2010 | , Ministerstvo pro místní rozvoj
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Ministerstvo pro místní rozvoj schválilo dotace v hodnotě 60,3 milionů korun na podporu sociálního cestovního ruchu. Tyto peníze budou rozděleny mezi 31 žádostí. Na zbývajících 40 milionů korun byla vyhlášena druhá výzva k předkládání žádostí o dotace.

První výzva k předkládání žádostí do podprogramu Cestovní ruch pro všechny byla vyhlášena v únoru 2010. V dubnu, kdy byl vyhlášen konečný termín pro příjem žádostí, bylo předloženo celkem 44 žádostí v celkové výši požadované dotace 81,2 milionů korun.

Ministr pro místní rozvoj Rostislav Vondruška rozhodl na doporučení Výběrové komise o přiznání maximální požadované dotace 31 žádostem v celkovém finančním objemu 60,3 milionů korun. Vysoká úspěšnost z celkového počtu 44 žádostí svědčí o dobré úrovni zpracování projektů. Tématicky se jedná například o projekt cestování pro osamělé seniory „Nebojte se cestovat sami“ se schválenou dotací ve výši 1,6 milionů korun nebo projekt Ozdravené pobyty dětí v Beskydách, na který byla poskytnuta dotace ve výši 1,5 milionů korun.

„Celkově je na rozvoj sociálního cestovního ruchu vyčleněno 100 milionů korun. K vyčerpání zbývá ještě 40 milionů korun, proto jsme vyhlásili druhou výzvu k předkládání žádostí“, upřesnil ministr pro místní rozvoj Rostislav Vondruška.

Druhá výzva

Ministerstvo pro místní rozvoj vyhlásilo 16. června druhou výzvu k podávání žádostí o dotace z podprogramu Cestovní ruch pro všechny, kde bude rozděleno zbývajících 40 milionů korun.

Své žádosti mohou podávat podnikatelé působící v oblasti ubytovacích a stravovacích služeb, cestovních agentur, kanceláří a jiných rezervačních souvisejících činností. Realizace projektu může trvat až do konce roku 2011, přidělená dotace musí být vyčerpána a vyúčtována do konce letošního roku.

Termín pro ukončení podání žádostí je 15. srpen 2010. V průběhu července bude uspořádán seminář pro potenciální žadatele.


Autor článku

Tiskovka  

Články ze sekce: FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT