Dotace na vzdělávání v projektu Vzdělávejte se

17.06.2010 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


V současné době je možné školicí a vzdělávací projekty zvýhodnit prostřednictvím dotací ze zdrojů Evropské unie. Jedním ze zajímavých programů, který je podporován z Evropského sociálního fondu, je tzv. projekt „Vzdělávejte se!“ Už v minulosti naši zákazníci dotaci z projektu „Vzdělávejte se!“ v souvislosti s naším seminářem získali.

Pro koho je projekt „Vzdělávejte se!“ určen

Projekt je určen zaměstnavatelům, kteří se v souvislosti s probíhající hospodářskou recesí nachází v obtížné ekonomické situaci a nejsou přechodně schopni svým zaměstnancům přidělovat práci v plném rozsahu, a kteří zároveň mají zájem těmto zaměstnancům v době jejich nucené nepřítomnosti na pracovišti prostřednictvím vzdělávacích aktivit rozšiřovat či prohlubovat kvalifikaci. Žadateli mohou být právnické i fyzické osoby (OSVČ), které mají zaměstnance.

Na co je možné využít finanční prostředky

Finanční prostředky je možné získat jak na školení zaměstnanců tak i na náhradu mzdových nákladů po dobu jejich účasti na školení, a to až do výše 100 % v závislosti na typu veřejné podpory, způsobu financování a velikosti podniku.

Pro inspiraci uvádíme např. následují kurzy, na které je možno získat podporu:

  • Odborná školení dle typu podnikatelské činnosti.
  • Vzdělávání v oblasti práva (všeobecné právní minimum, školení vyplývající ze Zákoníku práce, apod.).
  • Kurzy manažerských a ekonomických dovedností (rozvoj manažerských a interpersonálních dovedností vedoucích pracovníků, podpora marketingových a obchodních dovedností, rozvoj znalostí pracovníků ekonomických a právní oborů apod.).
  • Praktické školení pro zaměstnance v oblasti informačních technologií (práce s internetem, programy MS Office, Word, Excel, Outlook, Access, PowerPoint, databáze SAP, atd.)
  • Jazykové kurzy (nelze podporovat základní kurzy, možná je pokročilá a odborně orientovaná výuka ).

Doporučený postup při žádosti o dotace

Formulář žádosti o dotace v rámci projektu „Vzdělávejte se!“ je v porovnání s dalšími dotačními tituly spolufinancovanými ze strukturálních fondů poměrně jednoduchý, ale přesto je nutné žádost vyplnit precizně a zejména shromáždit a připravit všechny nezbytné podklady. Doporučujeme žadatelům, aby provedli při přípravě žádostí následující kroky:

  • Prostudujte materiály, které jsou k dispozici na webových stránkách: http://portal.mpsv.cz/sz/politikazamest/esf/projekty/vzdelavejte_se
  • Vytipujte pracovníky, kterým nemůžete zajistit 40 hodin práce týdně a zároveň je nechcete propouštět.
  • Na základě podnikové strategie a profesního zaměření zvolených zaměstnanců formulujte vzdělávací potřeby a naplánujte vzdělávací akce. V případě, že nejste schopni přesně naplánovat akce, kontaktujte profesionální vzdělávací agenturu a připravte společně plán školení. Upozorňujeme ale, že žadatelem musí být zaměstnavatel a ne vzdělávací firma.
  • Zkontaktujte úřad práce v daném regionu a zkonzultujte zaměření projektu a ceny jednotlivých aktivit. Dbejte stanovených limitů na náklady.
  • Zpracujte žádost o dotace a požadované přílohy. Pozornost věnujte zejména doložení dopadů finanční krize a kvalitní charakteristice vzdělávacích aktivit. V případě žádosti o příspěvek na více vzdělávacích aktivit je nutné vyplnit na každou aktivitu zvláštní žádost.

Podmínky, které je nutné dodržet při zpracování žádosti

Projekt „Vzdělávejte se“ má, obdobně jako další dotační tituly, řadu omezení, která žadatel nesmí opomenout, pokud chce být úspěšný. Upozorňujeme na některé skutečnosti, které se nám zdají podstatné:

  • Žadatel musí doložit, že z důvodu celosvětové finanční krize a hospodářské recese musel přistoupit k omezení podnikatelské aktivity ve svých provozech a zaměstnancům náleží snížená náhrada mzdy podle § 209 zákona č. 262/2006 Sb., zákoníku práce, a to buď na základě dohody zaměstnavatele s odborovou organizací, nebo na základě rozhodnutí úřadu práce. Nebo v případě, že žadatel nechce aplikovat ustanovení § 209 ZP musí doložit dopady krize např. snížením počtu zakázek, snížením počtu zaměstnanců, organizačními změnami, poklesem tržeb aj.)
  • Žadatelem nesmí být organizační složka státu ani státní příspěvková organizace,
  • Nelze podpořit vzdělávací aktivity zaměstnanců, kteří pracují v provozovnách na území Hl. m. Prahy,
  • Přijatelné není vzdělávání zaměstnanců, kteří nejsou státními příslušníky členských zemí EU nebo nemají trvalý pobyt na území ČR.
  • Je nezbytné dodržet limity na hodinu vzdělávacích aktivit. Např. limit na hodinu jazykových kurzů s méně než 10 účastníky byl stanoven na 700 Kč za hodinu, pro kurzy s více než 10 účastníky na 70 Kč na jednoho účastníka za hodinu. Pro IT kurzy činí limity 1300 Kč a 130 Kč, pro kurzy manažerských dovedností 1500 Kč a 150 Kč, pro všeobecné právní a odborné minimum 1000 Kč a 100 Kč, pro školení vyplývající ze Zákoníku práce 1200 Kč a 120 Kč, apod.
  • Vzdělávání by mělo zahrnovat výuku, která se nevztahuje pouze nebo zásadně na současné nebo budoucí postavení zaměstnanců v podniku, ale která poskytuje kvalifikace ve větší míře přenositelné i do ostatních podniků nebo pracovních oborů (tzv. obecné vzdělávání).
  • Program není určen pro pracovníky ve výpovědní lhůtě. U dočasných pracovníků je potřeba, aby datum ukončení pracovního poměru byl minimálně za dva měsíce od data podání žádosti.

Zpráva převzata z Verlag Dashöfer.

Autor článku

Firemni aktualita

Články ze sekce: FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT