50 milionů korun pro hospodářsky slabé regiony

08.06.2010 | , Ministerstvo pro místní rozvoj
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


8.6. 2010 Ministerstvo pro místní rozvoj podpoří celkem 50 miliony korun hospodářsky slabé a strukturálně postižené regiony. Dotace budou rozděleny mezi 57 projektů obcí a měst.

Program na podporu hospodářsky slabých a strukturálně postižených regionů je v letošním roce zaměřen na budování infrastruktury pro cestovní ruch. Regiony projevily o program obrovský zájem, ministerstvo obdrželo celkem 212 žádostí o dotace, jejich celková hodnota přesáhla 384 milionů korun. Ministerstvo mělo na tento program ve svém rozpočtu k dispozici 50 milionů korun. Ty budou rozděleny mezi vybraných 57 projektů.

„Peníze pro hospodářsky slabé regiony vytvoří díky rozvoji turistické infrastruktury nová pracovní místa a přinesou finance z cestovního ruchu. Počet podpořených projektů v tomto programu byl závislý na omezeném rozpočtu ministerstva,“ uvedl ministr pro místní rozvoj Rostislav Vondruška.

Díky dotaci bude například Horní Rožínka rekonstruovat víceúčelové hřiště, obec Šanov opraví Muchovu cyklotrasu a v okrese Zlín pomůže dotace s financováním výstavby a rekonstrukce turistického orientačního značení.

Program na podporu rozvoje hospodářsky slabých a strukturálně postižených regionů byl vyhlášen v únoru 2010. Ministerstvo pro místní rozvoj v souvislosti s vývojem krize aktualizovalo i seznam regionů se soustředěnou podporou státu. Obce a města uvedená v tomto seznamu mohly o dotace z programu požádat.

Seznamy žádostí o dotaci, mapa hospodářsky slabých regionů a další informace o programu jsou k dispozici na webu MMR ČR.

Autor článku

Tiskovka

Články ze sekce: FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT