Internetová mBank zavede od srpna pro české klienty poplatky

04.06.2010 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Internetová banka mBank zavádí pro své české klienty poplatky, vyplývá ze sazebníku mBanky, který je platný od 1. srpna. Banka se chystá vzít klientům neomezený počet bezplatných převodů do jiných bank a bezplatné výběry z bankomatů zase podmíní aktivním používáním karty při placení

Od srpna budou mít nadále zdarma tři výběry z domácích bankomatů jen ti klienti, kteří kartou měsíčně v obchodech utratí nejméně 4000 korun. Ten, kdo zaplatí aspoň 2000 Kč, bude mít zadarmo jeden výběr z bankomatu a při platbě za 3000 korun to budou dva bezplatné výběry.

Klient, který tyto požadavky nesplní, bude muset za první tři výběry z bankomatu zaplatit devět korun a za další stejně jako dosud - 35 korun. Zpoplatněny mají být také všechny výběry dodatkovou platební kartou. Dosud mohli klienti při vybírání hlavní i dodatkovou kartou využívat tři bezplatné výběry měsíčně.

Podle vyjádření mBanky je důvodem zavedení poplatků zneužívání dodatkových karet k navyšování počtu bezplatných výběrů z bankomatů. Banka ovšem chystá i omezení bezplatných výběrů v zahraničních bankomatech. Zatímco dosud neúčtovala žádné zahraniční výběry, v novém sazebníku už jsou účtovány zdarma jen v případě, že klient vybere víc než 2500 korun. Při nižších částkách si banka naúčtuje poplatek 35 korun.

Autor článku

Firemni aktualita