Česká spořitelna mění od září poplatky, většinou je zvyšuje

01.06.2010 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Česká spořitelna, která je podle počtu klientů největší tuzemskou bankou, chystá v souvislosti se změnou ceníku služeb od září zvýšení některých poplatků, především u platebních příkazů nebo vedení účtu. Vyplývá to z oznámení banky na internetu. Naopak se banka rozhodla i zrušit nebo snížit některé poplatky, například vklad na vlastní účet v pobočce bude nyní zcela zdarma.

"Ceny rozdělíme podle zvoleného způsobu komunikace s bankou, tedy především podle toho, zda jde o zautomatizovanou službu nebo o službu vyžadující manuální zásahy našich zaměstnanců, což bude mít mimo jiné za následek zvýšení poplatku za platební příkaz podaný přes sběrný box," uvedla banka v oznámení na internetu.

Nově by mělo být vedení sporožirového účtu za 20 korun měsíčně, dosud je zdarma. Cena za převzetí platebního příkazu poštou nebo na přepážce se pak téměř zdvojnásobí z osmi na 15 korun. Spořitelna zdraží také vklad hotovosti na přepážce třetí osobou ze současných 45 na 65 korun. Obdobně zdraží i výběr hotovosti na přepážce. Za změnu souhlasu s inkasem nebo trvalého příkazu na přepážce bude banka účtovat 55 korun oproti současným 30 korunám.

Dražší bude také pro klienty výběr z bankomatu kreditní kartou nebo využití služby cashback, tedy výběr peněz u pokladny obchodníka při placení zboží kartou. Obě služby zdraží ze čtyř na šest korun.

Čtyřnásobně dražší bude od září poplatek za převzetí platebního příkazu prostřednictvím telefonního bankéře v systému přímého bankovnictví Servis 24. Dosud klienti za tuto službu platí 3,50 koruny, nově to bude 15 korun.

Autor článku

Firemni aktualita  

Články ze sekce: FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT